OM MIG

Bakom Organic By Mommy hittar ni mig, Louise: En energisk egenföretagande mamma, lsoinspiratör, receptskapare och yogalärare som brinner för helhetshälsa och välmående. Och precis som för många, så började min hälsoresa med dåligt mående och sjukdom. Vid 20 års ålder kraschade min kropp totalt i en allvarlig sköldkörtelsjukdom som slutade med akut operation av hela organet och en lång väg tillbaka bland feldiagnoser, utmattningsdepression, alltför många läkemedel, låga värden och ett uruselt mående. Så mycket var fel i en så ung kropp, så många läkare försökte dämpa symptomen med den ena medicinen efter den andra – men inte en enda frågade hur jag åt eller hur jag levde.

Det tog mig drygt två år av orkeslöshet och ständiga sjukhusbesök innan jag till slut vågade öppna upp för alternativ vård. Jag fick då hjälp på naturlig väg av en fantastisk hälsoterapeut som fick mig att inse att mina livsstilsval ligger till grund för mitt mående och att jag med rätt kost, motion och återhämtning kan förändra allt. Där och då slutade jag räkna kalorier, för att istället jaga näringsämnen. Jag började skalade av alla prestationskrav som egentligen inte vara mina utan prägeln av samhällets skeva ideal. Och jag började yoga, trots alla inre fördomar om dess flumfaktor, och lyckades på så vis landa i mig själv och stärka mitt inre (och yttre) på ett sätt jag tidigare aldrig vågat drömma om.

Fram till för fem år sedan levde jag ett liv fyllt med socker och snabba kolhydrater, stress, duktigsideal, prestationsångest och vikthets. Ett liv som gjorde mig sjuk. Idag, fem år senare, har jag skapat en livsstil där mitt välmående, personliga utveckling och inre balans är i fokus. Jag hyser en enorm respekt för min kropp och värderar min och min familjs hälsa högst av allt. Jag är nu mamma till två fantastiska små barn, Jonathan & Vivianna, och bor med min underbara Simon på landet utanför Norrköping.

Det skrämmer mig att se hur den livsstil de flesta av oss har idag gör oss sjuka, orkeslösa, utbrända, ångestfyllda, olyckliga och totalt ur balans – men än mer motiverar det mig att få inspirera människor att förbättra sitt mående och livskvalitet.

Genom bloggen vill jag motivera människor att bygga en hälsosam livsstil på ett härligt och enkelt sätt! Det bjuds på en daglig dos hälsoinspiration och recept på ÄRLIG mat (ekologiska råvaror utan tillsatser som tillför kroppen den bästa energin -en mix av paleo/cleaneating/lowcarb/LCHF/rawfood/vego/vegansk) och som faktiskt smakar underbart.

Min nyfunna kärlek till löpning har lett till utmaningen att nästa år springa mitt första marathon, vilket jag nu tränar inför. En av mina största passioner i livet är att resa, vilket ofta tar mig och familjen på äventyr runtomkring i världen och i mars nästa år gifter vi oss på Bali.

Det och en hel del tips kring hur man bygger ett ekologiskt/giftfritt hem hittar ni här. Och mycket, mycket mer. ♥