FRALLOR MED VITA BÖNOR & LINFRÖN (GF, LF)

För alla er hälsotänkande brödälskare därute – här kommer ett rykande färskt recept på frallor gjorda på vita bönor och linfrön! Bröd bakade på bönor är en av alla de roliga matidéer som någon kreativ människa frikostigt har skänkt världen, och oväntat nog så är det enkelt att baka och överraskande gott! Detta är mitt första bönbröd, men fler lär komma. De passar även klockrent som hamburgarebröd och korvbröd! Som ni ser i receptet använder jag ägg, men ska snart testa med alternativ. Och hinner ni före – berätta hur det blev! 🙂

Bakar du detta eller något annat av mina recept? Lämna gärna en kommentar under receptinlägget och tagga mig i din bild på sociala medier – jag älskar att se recepten få liv i era kök! 🙂

FRALLOR MED VITA BÖNOR
ca 5-6 stycken

ca 230 gram förkokta vita bönor (kikärtor / kidneybönor funkar också fint)
3 ägg
1 msk äppelcidervinäger
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
3 msk fiberhusk
Ev. vallmofrön / sesamfrön att toppa med

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skölja av bönorna och lägga dem i en matberedare (mixer funkar med). Mixa dem tills det blivit en slät röra.

Tillsätt då äggen och mixa igen tills allt är omrört.

Blanda därefter i äppelcidervinäger, bakpulver, salt, linfrön och fiberhusk, mixa till slät deg.

Låt sedan degen stå orörd i 10 minuter, då sväller fiberhusken och binder ihop degen till en fastare konsistens.

Blöt händerna med vatten eller lite olivolja för att göra det enklare att forma frallorna, forma sedan frallorna till små bollar och sätt på ett bakpappersklädd bakplåt.

Grädda i 30 minuter, ta sedan ut och låt dem helt svalna innan du avnjuter dem!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *