GÖR DITT EGET FANTASTISKA & EKOLOGISKA BODYBUTTER

Inlägget innehåller annonslänkar via Bodystore.se

Lika viktigt som det är att äta giftfri mat är det för mig att enbart använda ren, ekologisk hudvård utan en massa knasigt innehåll. Det känns nämligen bara logiskt med tanke på att huden är kroppens största organ och att den absorberar upp till 60% av det vi applicerar på den. Och jag gör gärna hudvård själv! Efter att ha startat det underbara ekologiska livsstilsmärket Manic Organic, som roligt nog började i mitt kök, så har jag samlat på mig en hel del härliga knep och recept. Idag tänkte jag dela med mig av mitt underbara bodybutter-recept, som mjukgör och fuktar på djupet. Med tre, max fyra ingredienser, 100% ekologiskt och rejält lyxigt! Och som du enkelt gör hemma i ditt kök på nolltid! Mitt hemliga knep för att få till den där perfekt smöriga konsistensen är att vispa smöret, frysa det, vispa, frysa och så vispa igen. Den naturliga doften blir lite kokosaktig, jag älskar dessutom att doftsätta det med eterisk olja från lavendel som gifter sig fint med kokosen. Vid ingredienslistan har jag tipsat om vart du kan köpa allt så att du enkelt kan vispa ihop ditt eget ekologiska bodybutter. ♥

Provar du något av mina recept? Tagga det gärna med #organicbymommy så att jag får se hur de kommer till liv i era kök och lämna gärna en kommentar under bloggreceptet för att berätta hur du gillade det. ♥

VÄRLDENS BÄSTA BODYBUTTER
1 burk

55 gram Kakaosmör (köp här)
45 gram Kokosolja (köp här)
2 msk Olivolja (köp här)
20 droppar eterisk olja (ex från lavendel – köp här)
Börja med att mäta upp kakaosmör och kokosolja och sätta i vattenbad (rostfri skål i till hälften vattenfylld kastrull) på en varm spisplatta. Rör om tills kakaosmöret och kokosoljan har smält, ta då bort från vattenbadet och häll i olivoljan. Rör om ordentligt och ställ i frysen i ca 20 minuter (eller tills det att oljorna har stelnat lite lätt), ta då ut och vispa igenom med elvisp tills det börjar bli fluffigt. Ställ då in skålen i frysen ytterligare en gång i ca 15-20 minuter, ta ut igen och vispa igen. Vid dethär laget kommer ”buttret” bli fluffigt tjockt. Droppa i eteriska oljan för doftsättning och vispa igenom. Använd sedan en slickipott för att få ner allt i en ren glasburk.Förvaring: Förvara ditt bodybutter i rumpstempererat mörkt skåp såsom badrumsskåp, undvik direkt solljus. Håller sig fint i minst 6 månader. För att maxa hållbarheten – använd en ren glasburk för förvaring och undvik vatten att komma in. Använd rena och torra fingrar vid anvädning.


Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]6 thoughts on “GÖR DITT EGET FANTASTISKA & EKOLOGISKA BODYBUTTER”

 • Åh vad kul, måste testas!
  Jag har en önskan, har också 2 barn i samma ålder som dina och min matfantasi står typ helt still. Har testat lite matkassar men ingen har samma matfilosofi som vi har i vår familj. Kan inte du lägga upp hur en matvecka ser ut hos er med länk till recept? så får man handla sin egen matkasse men efter ditt schema.
  Tack för en superbra blogg och insta med mycket inspiration.
  Kram

  • Hej Anna och tack snälla för dina ord! Vilken fantastisk idé, håll utkik inom nästa veckorna så kommer ett sådant inlägg upp! Ha en fantastisk dag! Kram, Louise

 • Hej! Detta lät verkligen spännande, det måste jag testa! Vet du om lavendelolja är ok att använda vid graviditet? Någon annan som är ok?
  Tack för en superinspirerande blogg!!

  • Hej och tack, den är helt fantastisk! Ja lavendelolja är absolut okej under grav och många andra eteriska oljor med. Ha en underbar dag! Mvh, Louise

 • Mitt bodybutter blev inte så fluffigt…och det blev för hårt i fysen första vändan trots att jag hade mindre än 10 min…så jag värmde på det igen tills det smält och sen ställde jag det i kylen istället, men dåligt fluff när jag vispat… något tips eller trix?

  • Hej Pernilla! Hm, det är svårt att säga men just att värma på det igen kan man absolut göra. Om du ställer in i frysen och checkar av lite regelbundet, så att det enbart hinner bli en ljusare hinna på hela så kan du prova att ta ut och vispa med elvisp. Då bör det bli rejält fluffigt. Lycka till! Och glad påsk!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *