SNABBA HAMBURGARBRÖD (utan gluten, mjölk eller nötter)

Lata semesterdagar med spontangrillning? Saknar du hamburgarebröd eller korvbröd? Dessa goda rackare utan gluten, mjölk (om du inte äter mjölk för då kan du välja mejeriprodukter) eller nötter slänger du ihop på ett kick!

SNABBA HAMBURGAREBRÖD/KORVBRÖD
5-6 stycken

50 gram kokosolja (eller smör om du äter mjölk)
2 dl kokosgrädde (den feta delen eller Garants variant som är min favorit) eller rysk/fet yoghurt (om du äter mjölk)
2 ägg + ev. 1 ägg till pensling för sesamfrönen på toppen
1 tsk salt
1 dl durramjöl (eller rismjöl)
1 dl majsmjöl (eller rismjöl)
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
sesamfrön till toppen

Sätt ugnen på 180 grader. Smält sedan kokosoljan/smöret i en större kastrull (jag gillar att hålla nere på disk och använder sedan kastrullen som skål). Häll ner kokosgrädde, ägg, salt, mjöler, pofiber, fiberhusk och bakpulver och vispa ordentligt. Låt stå och dra till sig i 10 minuter. Forma sedan till bullar, pensla eventuellt med ägg och strössla över sesamfrön. Baka i ugnen i ca 18-25 minuter och ta ut när de fått fin färg. Låt svalna och njut av dem färska!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *