RAW SNICKERS BARS

Vad sägs om snickers-inspirerade chokladbars utan gluten, vitt socker, mjölk eller ägg? Mer exakt en bas av jordnötsbounty följt av krämigt kolalager, salta jordnötter och chokladöverdrag. Ett perfekt lördagsgodis, finfika eller kandidat på kalasbord. Den är såå god och jag lovar att dessa ”fyra lager” inte är tidskrävande! Jag som senaste tiden fått daglig chokladcraving har numera alltid en gömma av dessa läckerbitar i frysen, även perfekt för framtida besök. Hoppas det ska smaka och lämna gärna en kommentar och berätta hur du gillade dem om du testar. 🙂

RAW SNICKERS BARS
Ca 15 stycken

Första lagret
7 dadlar
0,75 dl fet kokosmjölk/kokosgrädde
125 gram kokosflingor
0,5 tsk mald äkta kanel (ceylon)
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 msk kokosolja
1 dl crunchy jordnötssmör
mörk choklad

Börja med att lägga dadlarna i hett vatten i ca 10 minuter (om du inte använder medjooldadlar då de redan är väldigt saftiga och mjuka), häll av och lägg i en skål. Häll i kokosmjölkj/kokosgrädde, kokosflingorna, kanel, vaniljpulver och kokosolja. Mixa till en hyfsat slät smet. Häll i jordnötssmöret och blanda med händer eller en sked för att få det helt utblandat med smeten. Bred ut över ett platt fat/bricka med ca 0,75-1 cm tjocklek och ställ in i kylen.

Lager 2: kolalagret
15 dadlar (blötlagda minst 5 h i kallt vatten eller 10 minuter riktigt hett vatten)
0,6 dl cashewnötsmjölk (eller mandel/havre)
0,75 tsk vaniljpulver
1,5 msk jordnötssmör
1,5 Krm salt
Sila av vattnet från dadlarna och mixa i en mixer tillsammans med vaniljpulvret, cashewnötsmjölken, salt och jordnötssmöret tills du har en slät ”kolasmet”. Använd stavmixer det sista om dadlarna inte ger med sig helt. Ta sedan ut formen ur frysen och bred på kolalagret jämnt på bountylagret. In i kylen igen.
Lager 3: jordnötter
2 nävar jordnötter
Hacka jordnötterna och bred ut jämt över kolalagret.
Skär till lagom stora bars och separera dem på ett fat.
Lager 4: choklad
Mörk choklad (jag använder socker/mjökfri 92%-ig från Vivani) eller hemmagjord raw av (kokosolja+kakao+honung/agave)
Smält chokladen och ringla över varje bar eller doppa helt så att varje täcks i choklad. In i kylen. Servera kall. Njut!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *