CURRYBIFF MED KYCKLING, LINSER OCH MOROT

Ibland får jag små infall att lägga ihop helt random råvaror för att jag har fått en idé om att det skulle smaka gott i mitt huvud. Lustigt nog blir det ofta väldigt gott. Detta recept är ett typiskt exempel. Jag ville ha något ”humanskostigt” till middag, men vill äta mindre kött och mer grönsaker. Resultatet blev en härlig biff-blandning av kyckling, linser och morot med smak av curry. Till dem serverar jag blomkålsmos, broccolimos eller sallad med hummus. Ett perfekt sätt att få i sina familjemedlemmar mer grönt. Så är du sugen på att testa en ny härliga mix av biff så tycker jag att du ska laga ihop denna!

Denna rätt är även högt uppskattad av vår son – vilket även gör det perfekt till barnmat!

 CURRYBIFF MED KYCKLING, LINSER OCH MOROT
10 biffar
250 gram kycklingfärs
2 dl röda linser
1 stor morot eller två små
1 tsk fiberhusk
salt
timjan och en hint chilipulver
1 tsk curry (uteslut om du inte vill ha curry)
Stavmixa allt till en jämn smet och stek i kokosolja/olivolja. Voila!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *