GODASTE BAGELS (UTAN GLUTEN ELLER MJÖLK)

Idag är en dag då jag saknar USA lite extra mycket. Delvis för att det idag är exakt ett år sedan som jag och Jonathan senast besökte min familj i Florida. För att det i helgen var Halloween och strax är Thanksgiving. Och för att jag alltid saknar Solskensstaten och mitt andra hem, helt enkelt. Så dagen till ära så tänkte jag bjuda er på ett helt underbart bagel-recept, för vad är väl mer amerikanskt än en riktigt god bagel? Detta recept är en egenkomponerad favorit som vi ofta slänger ihop. Hoppas ni ska gilla det!

BAGELS
ca 5-6 stycken
50 gram kokosolja
2 dl krämig kokosmjölk (gärna Garants eller Änglamarks)
2 ägg
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 dl pofiber (finns på gluten-hyllan)
2 msk fiberhusk
vallmöfrön till garnering
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att vispa ihop kokosolja, kokosmjölk, ägg, bakpulver och salt. Ha sedan i resterande ingredienser och låt stå i 10 minuter, så att pofiber och fiberhusk kan svälla. Ta sedan 5-6 kluttar deg: rulla till en avlång cylinder-form och lägg på bakplåtspapper i form av en cirkel, försök sedan fästa ändarna med varandra. Strössla vallmofrön (man kan pensla ett ägg på för att det ska hålla bättre med fröna). Skjuts in i ugnen i ca 15-25 minuter, de ska få fin färg men inte bli hårda. NJUT!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *