”MANNAGRYNSGRÖT” – THE CLEAN WAY

Jag älskar att variera min frukost och något som jag gått och saknat efter länge är en glutenfri, mjölkfri och sockerfri mannagrynsgröt. Den dåliga nyheten är att det inte finns glutenfria mannagryn. Så jag testade mig fram med kokosmjöl, mandelmjöl och ägg och fick till en variant som ersätter originalet totalt. Den liknar mannagrynsgröt i både konsistens och smak, skillnaden är att denna faktiskt är riktigt nyttig. Är du nötallergiker? Byt ut mandelmjölet till ännu mer kokosmjöl. Äter du mjölkprodukter? Välj gärna grädde istället för kokosmjölk. Hoppas det smakar!

”MANNAGRYNSGRÖT” THE CLEAN WAY
1 stor portion eller 2 barnportioner
2 dl nötmjölk/kokosmjölk/grädde
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1 nypa salt
Börja med att vispa samman ”mjölk” och ägg i kastrull under uppvärmning. Häll i mjölerna och salt, vispa till lagom tjocklek. Smaksätt gärna med någon god krydda. Eller varför inte piffa till den med exempelvis kanel, äpple, pumpakärnor, chiafrön, russin, solrosfrön och gojibär? Mums!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *