BAKAD SÖTPOTATIS I UGN

Denna rätt är en riktig favorit hemma hos oss och kommer garanterat gå på repeat under höstens mysiga kvällar. Att baka sötpotatis i ugn (som egentligen inte är en potatis utan en ört och riktigt nyttig) är enkelt och att blanda ihop en smarrig sås fylld med härliga råvaror är både fräscht och gott! Jag brukar göra min fetaoströra med soltorkade tomater och basilika att ha i. Recept hittar ni här!

 
BAKAD SÖTPOTATIS I UGN 
1 portion

1 sötpotatis i medelstor storlek (eko är mindre)

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär sötpotatisen på mitten och bredden i form av ett kors. Stick sedan små hål i den med en gaffel och skjuts in i ugnen i ca 60 minuter eller längre. Stick gärna i en teststicka eller gaffel för att känna om den är mjuk (vilket vi vill att den ska vara!). Låt svalna och servera med en god kall sås. NJUT!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *