GODASTE FRÖKNÄCKE

Detta fröknäcke har jag fått äran att smaka genom min svägerska Isabelle och är hur gott som helst! Det kräver inga tio timmar i ugn, utan kan slängas ihop på under fem minuter (och en timma i ugnen) och passar perfekt som frukost, mellis eller till ostbrickan. För dig som vill ta bort gluten/bröd så är fröknäcke ett perfekt alternativ! Att äta fröer är dessutom ett perfekt sätt att få i sig härliga mineraler och vitaminer – och oljan tillför härligt fett som mättar och gör väl för vår insida! Bred på ett lager smör, ghee, grönsaker eller ät som det är!

 GODASTE FRÖKNÄCKET
1 plåt
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl olja (kokos eller oliv är att föredra)
2 dl kokande vatten
Sätt ugne på 150 grader. Blanda allt och kavla ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, antingen kavlar du ut det mellan två papper för att få det att inte kladda sönder eller så gör du som jag och blöter händerna med vatten/olja och plattar ut det för hand. Ha gärna en kopp vatten att blöta händerna i när det börjar kladda. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Ta ut, låt svalna och njut. Förvara i glasburk. 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *