KYCKLINGSPETT, SALLAD & FETAOSTRÖRA

Det lätt att bli lite väl överambitiös när man vill laga något nyttigt att man tappar all fantasi helt och hållet. Och bäst brukar det oftast bli när man bara ”slänger ihop något enkelt”. Som denna enkla men faktiska paradrätt till vardagsmat slash festmåltid: kycklingspett med sallad och fetaostkräm. Den är extremt låg i kolhydrater men hög i smak, mätthetsgrad och näring. Hacka ihop en grönsallad och blanda ihop min utsökta fetaostkräm.

KYCKLINGSSPETT
antalet varierar på hur mycket kyckling du använder och beroende på hur stora du gör dem
kycklingfiléer
spett i trä
marinad:
en skvätt honung
lite sambal oelek
1/2 dl olivolja
salt
peppar
+ sesamfrön att strö över
 
Lägg träspetten i vattenbad i ett par timmar för att de ska fuktas och inte riskera att börja brinna. Skär kycklingen i avlånga bitar i önskad storlek (försök få någorlunda jämna bitar).  Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i en glasskål tillsammans med dem i kylen under ett par timmar. Ta ut och trä på kycklingen på spetten och strössla sesamfrön över. Grilla eller stek i ugnen/stekpannan. Servera med sallad och fetaostkräm.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *