FRUKOSTMUFFINS MED BANAN & BLÅBÄR

Frukost är den bästa start på dagen som du kan ge din kropp och det är med den som du kan fylla på med bra energi. För mig ska en bra frukost vara mättande, näringsrik, god och enkel att tillaga. Mina frukostmuffinsar uppfyller alla fyra kraven och får alltid högsta betyg av min son som nöjd smaskar i sig dem med rask fart. De är fria från gluten, vitt socker och går även att göra mjölkfria. Jag använder även dessa till fika och mellanmål. Även om de som med allt man bakar i ugn smakar bäst färska så går de kanon att frysa in och tina upp.

Hoppas de ska smaka! Ha en fantastisk fin söndag!

 
FRUKOSTMUFFINS MED BANAN OCH BLÅBÄR
7-8 stycken
3 dl glutenfria havregryn (eller boveteflingor om du ej äter havre)
2 dl mandelmjöl
75 g smör (eller ghee/kokosolja för mjölkfritt)
1,5 dl kokosmjölk (den tjockare delen)
2 ägg
1 banan (hälften mosat i muffinsarna och häftel skivat inuti)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
ev. 1 tsk kanel
(ev. 1 msk honung/agave men bananen sötar gott och väl)
blåbär i önskad mängd
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, mandelmjöl, tärnat smör (eller kokosolja/ghee), kokosmjölk, ägg, bakpulver, salt, och hälften av en banan (mosad) och eventuellt honung och kanel till en deg.  Rör i blåbär i önskad mängd (jag brukar ta ca 1 dl) varsamt så att de håller sig så hela som möjligt. Tryck ner smet till hälften på muffinsformarna och lägg sedan den andra halvan av bananen som du skärt i skivor i mittan av varje muffins. Täck sedan med resten av smeten och skjuts in i ugnen (andvända gärna muffinsplåt för att de ska hålla sig fina i formen) i ca 10-15 minuter. Vi vill att de ska få färg. Låt kallna en aning innan servering och njut som de är eller med en skiva smör/ghee.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *