RAWBOLLAR MED SMAK AV MOROTSKAKA

Rawfoodbollar måste vara bland det fiffigaste i nyttig sötsaksväg. Så enkelt att slänga ihop en smet och rulla, frysa in för de dagar med oväntat besök eller sötsug, perfekt att ta med på picknick eller resan och så underbart att äta istället för fika och godis. Att de dessutom är proppade med nyttiga ämnen och fetter som för kroppen glad gör ju inte saken värre direkt… Idag tänker jag bjuda er på mina rawbollar med smak av morotskaka. De är mättande, goda och stillar sötsuget. (:

RAWFOOD BOLLAR MED SMAK AV MOROTSKAKA
Ca 30-35 stycken

20 dadlar
3 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
0,75 dl kokosmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
0,75 tsk himalayasalt

Hacka dadlar och riv morötter innan du mixar dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer. Rulla till bollar, ställ in i kylen ett par timmar och servera!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *