RAW CITRONCHEESECAKE MED CHOKLADBOLLSBOTTEN

I förra veckan fick jag en idé om att blanda smakerna choklad och fräsch citron till min och Annas picknick. Resultatet blev en väldigt god, fräsch och enkel raw citroncheesecake med chokladbollsbotten. Slurp slurp slurp! Så här kommer receptet.♥
 
RAW CITRONCHEESECAKE PÅ CHOKLADBOLLSBOTTEN
6 bitar
Botten:
 2,5 dl valnötter
10 färska dadlar utan kärnor
0,5 dl kakao
1 dl kokosflingor
0,5 tsk salt (gärna Himalaya)
3 msk kokosolja
Mixa valnötter i en mixer till grova bitar. Hacka dadlar och häll i dem tillsammans med kakao, kokosflingor, salt och  kokosolja i mixern med valnötter. Mixa till en smulig smet som du sedan trycker ut och plattar till i en pappersklädd form. Jag använder en klassisk brödform. Ställ sedan in i frysen medan du gör cheesecakesmeten.
Cheesecake:
3,25 dl cashewnötter blötlagda minst 5 timmar – helt över natten
1 dl + 1 msk citronjuice (ca 2 citroner)
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl smält kokosolja
2 msk honung (agave för vegan)
Blötlägg cashewnötterna minst 5 timmar innan och helst över natten. Häll av vattnet från nötterna och dem, citronjuice, vaniljpulver, kokosolja och honung i en mixer och mixa tills det blir en slät smet. Det kan ta uppemot 6-7 minuter. Ta ut formen från frysen och häll cheesecakesmeten i ett jämnt lager.  Ställ i frysen för att få frosen cheesecake (som glasstårta men glöm ej att ta fram en bra stund innan servering för lite tining) eller i kylen för vanlig cheesecake-konsistens.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *