GÖR DITT EGET ANSIKTSVATTEN!

Som flera av er vet så ligger ekologisk hudvård mig riktigt varmt om hjärtat. Och idag tänkte jag bjuda er på ett löjligt bra (och enkelt!) recept på underbart rosenvatten för din hy. Rosenvatten upptäcktes av perser för tusentals år sedan som såg vattnets många hälsofördelar inom bland annat skönhet. Att badda/spraya sitt ansikte med rosenvatten verkar lugnande, läkande och antiseptiskt på huden och fräschar samtidigt upp den och ger ett lyster på ett naturligt sätt. Rosenvattnet sluter dessutom igen porerna (inte täpper till, utan sluter igen) vilket gör det svårare för smuts och orenheter att ta sig i under dagen – och din hud drar inte åt sig lika mycket smink och ansiktskräm. Nu under sommaren gör jag det till en morgonrutin innan ansiktsoljan/krämen åker på. Det absolut bästa är destillerat rosenvatten, men här kommer ett härligt alternativ som du enkelt kan göra hemma. Det håller sig fräscht ett par veckor.

ROSENVATTEN
Två nävar Rosenblad (kronbladen)
300-500 ml Kokande vatten
Ren glasflaska (gärna med sprayinsats om möjligt, men inget krav, jag använder utan)
Koka upp vattnet ordentligt och häll sedan över rosenbladen i en skål. Låt stå i kylskåpet över natten (minst 12 timmar). Sila bort rosenbladen och häll sedan upp i en ren glasflaska. Voila!

Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *