GODASTE BANANBRÖDET

Insåg idag att ni ännu inte fått receptet på mitt underbara bananbröd som både smakar och gör gott för kroppen. Det är utan gluten, mjölk och vitt socker – och innehållandes en hel del näring och fina fetter. Dessutom perfekt att baka när bananerna blir sådär oätligt övermogna… Jag äter det till frukost, fika och efterrätt. Fungerar fint att frysa in. Hoppas ni gillar det!

BANANBRÖD
3 mogna bananer
4 dl glutenfritt havregryn mixat till mjöl
1 dl riven kokos
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
10 färska urkärnade dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver (går att utsluta)
1/2 tsk flingsalt
1 msk äkta kanel (Ceylon-kanel)
Sätt ugnen på 150°. Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet med hjälp av en matberedare. Häll smeten i en form, jag använder en brödform som jag klär i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta gärna ut då för att sticka i en ugnssticka eller gaffel, kommer den upp väldigt degig kan du med fördel baka den i ytterligare några minuter. Låt bananbrödet sedan svalna innan du skär upp det.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *