HASSELNÖTSTRYFFLAR

Denna vecka är det full fart med födelsedagsfirande och nu uppladdning inför lördagens försäljning på farmers market. Väldigt roligt med andra ord! Och mitt i allt fix tänkte jag titta in och bjuda på ett litet festligt recept till fikabordet, nämligen Hasselnötstryfflar. Perfekt istället för kakor! En chokladig mumsbit med touch av nutella. (:

HASSELNÖTSTRYFFLAR
25 stycken
  
2,5 dl hasselnötter
20 dadlar (färska + urkärnade)
0,75 dl kakao
1 msk honung/agave
2 msk cashewnöts-/mandelmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna på en bakpappersbeklädd plåt och skjuts in i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och använd en kökshandduk för att gnugga bort skalet. Mixa hasseönötterna i en mixer tills de krossats helt, tillsätt då resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Rulla tryfflarna till små bollar och platta till dem aningen. In i kylen. Kan med fördel dekoreras med lite vispad kokosgrädde eller vispgrädde, och ett bär.


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *