MIDSOMMARMORGON

God morgon, tänkte titta in och säga hej med ett enkelt recept på nyttosmoothie! Vårt kylskåp vet inte vad yoggi yoghurt är för något, däremot har den gett husrum till många nyttiga och färgglada frukostar genom åren. Jag älskar att förbereda frukosten kvällen innan för att enkelt bara behöva ta ur den ur kylskåpet på morgonen. Smoothiesar är perfekt på det sättet. Dessutom är det ett fint sätt att få i sig mycket grön näring. Söt frukt i all ära, men min smoothiefilosofi är att frukten enbart ska vara där som smakförhöjare, medan grönsakerna har största fokuset. Idag gjorde vi en smoothiekräm, som jag kallar det, då jag låter konsistensen vara tjockare och äter det med sked. Jonathan älskar det och det gör det enkelt för mig att boosta hans kropp med mycket näring! Idag blandade jag en ”earthy” grön smoothie av avokado, spenat, chlorella och banan. Förutom alla vitaminer så ger den oss fina fetter, hög halt järn och i chlorellan får vi oss en stor mängd klorofyll. Chlorella är en sötvattensalg som klassas som en av världens mest näringsrika födoämnen då den innehåller alla vitaminer och mineraler som vi behöver. Den innehåller dessutom 60% protein, förstärker immunförsvaret och förbättrar matsmältningen för att nämna några av dess fantastiska egenskaper.  För ett glas: 1 avokado, 1 banan, 1 näve spenat, 0,5 tsk chlorella-pulver (jag köper mitt från Rene Voltaire) + en skvätt citronjuice. Mixa med stavmixer och avnjut!
Jag har nu även börjat sätta tänderna i kurslitteraturen inför höstens instruktörskurs i yoga. Över 1000 sidor av filosofi, anatomi och information ska plöjas och sätta sig någonstans i mitt huvud. Att stora delar dessutom benämns i sanskrit (fornindiskt språk) gör det inte enklare. Jag märker även hur mitt huvud har vant av sig vid att plugg-läsa som det gjorde i skolan. Numera läser jag säkert en bok i veckan, men det jag läser är sådant jag njuter av för stunden och det mesta sedan glömmer. Men det är otroligt spännande och jag känner redan att det är ett perfekt sätt att börja förbereda sig mentalt på den stora utmaningen. Som jag längtar! Ha en fantastisk fin midsommar! Jag är så väldigt taggad inför nästa veckas goda recept som jag laddat upp med!♡

Related Posts

FÖRSKOLESTART

Gud, vilken chock det blev att behöva dra på sig ett par jeans imorse. Man har vant sig så starkt vid värmen att dessa dagar med försmak på hösten känns lustiga. Även om den detta år är väldigt välkomnad, kvoten av sommar har verkligen fyllts […]

HÄLSOKONCEPT

Detta år har redan präglats jobbmässigt av mitt vässade fokus på OrganicByMommy-konceptet jag håller på att bygga upp – en plattform som ska ge alla möjligheten att på ett enkelt sätt bli hälsosamma. Jag har skalat ner och skalat bort andra delar av mitt kreativa […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *