BLEK DINA TÄNDER UTAN KEMIKALIER

I vår familj eftersträvar vi en naturlig och giftfri vardag, utan kemikalier. Det tillsammans med att vi skapar ekologisk hudvård i vårt företag gör att jag sitter på en mängd olika giftfria skönhetsknep som tänker dela med mig av till er här framöver. Idag tänkte jag tipsa om ett fantastiskt bra sätt att bleka sina tänder på med hjälp av aktivt kol. Aktivt kol är nämligen en naturlig superprodukt som har en extrem förmåga att absorbera skadliga och ohälsoämnen i upp till hundra gånger sin egen vikt. Och när det kommer till tandblekning så är denna egenskap perfekt då kolet binder till sig tanniner, polyfenoler och andra ämnen, som missfärgar dina tänder från kaffe, te, rödvin med mera, och suger upp dem från tandytan. Att borsta med aktivt kol är helt giftfritt och väldigt billigt jämfört med ”vanlig” tandblekning. Det ger resultat omgående och genom att borsta tänderna med kol regelbundet en gång i veckan så hinner de aldrig bli gula eller få beläggningar. Fiffigt va?! PS. Det smakar inget speciellt och slår man ut vad en ”blekning” kostar om man följer receptet här nedanför är det ca 2kr…!
 
GIFTFRI TANDBLEKNING
Aktivt kol (finns på apoteket eller beställ från Apotea här för 120 kr/100 tabletter)
Kokosolja

eller 

1 tablett aktivt kol
1. Mosa en tablett med en mortel till pulver.
2. Blanda pulvret med en tsk kokosolja till en svart röra (skippa om du inte tar kokosolja)

3. Doppa tandborsten i röran och borsta tänderna noga. Spotta sedan ut allt i toaletten eller sopphinken. Skölj munnen med vatten. Ibland kan tänderna bli lite gråa, det är bara lite kol som fastnat och försvinner om du sköljer ordentligt med vatten.


Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *