PERFEKT JORDGUBBSFROSTING (PALEO)

Alltså, denna frosting… Jag bjöd fina vänner på dessa cupcakes igår, varav den ena utbrister ”jag skulle kunna äta enbart denna frosting, den är så god”. Högsta betyg! Det är nämligen svårt att tro att den inte innehåller vitt socker eller mejerier… I fredags förberedde jag själva bananmuffinsen (som jag valt att döpa till Mina Makalöst Goda Bananmuffins och följer ni länken hittar ni dem). Så goda! Men jag ville ha en somrigt god frosting så att de uppgraderades från muffins till cupcakes. Så jag började experimentera fram ett recept som verkligen är perfekt jordgubbsfrosting, därav namnet. Den är paleo-vänlig, vegetarisk, sockerfri och innehåller en hel del nyttigheter. Dessutom är det perfekt att även använda på tårtan, både som fyllning och att spackla med. Eller varför inte ätas som den är med lite bär?! Prova och berätta vad ni tycker!

PERFEKT JORDGUBBSFROSTING
En stor sats (räcker till minst 30 muffins och mer)

2 dl kokosgrädde (eller det feta lagret från kokosmjölk) obs! ställ in i frysen en timma innan användning för att få till den fasta konsistensen.
1,25 dl jordgubbspuré (mixa 1 dl jordgubbar till en slät smet)
0,4 dl blomsterhonung (eller annan flytande honung)
2 tsk flytande kokosolja
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 tsk vaniljpulver)

 Vispa samman allt och ställ in i kylen minst en timma. Ta fram och vispa upp en aning. Spackla sedan på cupcakes eller tårtan. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *