M-M-MELONTÅRTA

God morgon! Jag har sagt det förut men jag säger det igen, jag blir så oerhört glad av att se hur ni är så många som vill inspireras av en hälsosam livsstil. Och till alla er som kommenterar och lämnar feedback när ni bakar/lagar mina recept, tack!
Igår fyllde min lillasyster år och vi var ditbjudna på en festmiddag ute i sommarkvällen. Så jag svirade ihop en riktigt fin melontårta på min melonhalva som vilade i kylskåpet. Ett populärt sätt att skapa en festligt somrig dessert som dessutom är nyttig! Och det går fort dessutom. Nu ska jag börja grundstäda vårt hus inför fredagens festligheter då jag fyller år. Imorgon väntar matlagning i mängder, mums!
 
MELONTÅRTA
Jag använde en halv melon, skalade av det gröna skalet och ”slipade” till kanterna så att de blev lite rundare med en kniv. Sedan vispade jag 3 dl grädde lite hårdare (men inte för hårt) och spacklade in melonen så att den förvandlades till en gräddtårta. Hackade upp jordgubbar och dekorerade med. Voila!
Ps. Denna vecka har Ica Kvantum kampanjpris på ekologisk vattenmelon för 20.-/kilot.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *