SPENAT- & BROCCOLISOPPA

Som jag tidigare skrivit så har jag fallit allt mer för vegomat. Jag inser att jag tidigare alltid har utgått från köttet på tallriken som huvudföda och sett det gröna som tillägg. Nu har jag börjar vrida på det och ser grönt som minst lika viktig del (ibland viktigast) och det lämnar en skön mättnad istället för en tung. Jag älskar fortfarande kött och vill ha det i min kost, men jag välkomnar vegetariska rätter in i mitt kök. Meatless Monday till ära tänkte jag bjuda på min smarriga spenat- och broccolisoppa. För även om soppa är höstens paradrätt så är denna årstid skördetid för spenat (i alla fall i mitt växthus) och det innebär fler goda recept med just denna råvara. Soppan är krämigt god och innehåller så otroligt mycket järn, vitaminer och mineraler. Den är vegetarisk och går att göra vegansk (inga animalier), LCHF och går att göra PALEO. Mums!

SPENAT- OCH BROCCOLISOPPA

2 stora portioner
1 stor hackad lök/sharlottenlök
1 stor hackad vitlöksklyfta
Smör/kokosolja att steka i
300 g frusen broccoli
200 g spenat (frusen går bra)
4,5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (jag älskar Rene Volaires Lantbuljong)
1 näve hackad persilja
2 dl grädde (skippa detta om du vill ha vegansk/PALEO)
Salt + peppar
 
Fräs på lök och vitlök i smör/kokosolja. Tillsätt broccolin och spenaten och låt dem smälta om de är frusna. Häll i vatten, grönsaksbuljong och persilja och låt det småputtra ett par minuter tills broccolin blivit lite mjuk. Ta av från plattan, stavmixa slät och värm på nytt. Häll i grädde om du äter mejerier och smaka av med salt och peppar. ♡ Servera gärna med ett kokt ägg och lite smulad fetaost.

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *