KESOBRÖD MED FETAOST & SOLTORKAD TOMAT

Så roligt att ni är så många som blev peppade att hänga på en #sockerfrisommar! Laddar med mängder av goda och näringsrika recept som är naturligt söta utan vitt socker.

De sista dagarna har vi haft allt mer sammanhängande sömn, igår hela ÅTTA timmar vilket är rekord sedan sonen kom för 14 månader sedan. Bara de där extratimmarna gör att man känner sig som en helt ny människa och det är underbart!

Imorse startade vi vår dag med att slänga ihop (det är verkligen ”slänga-ihop”-snabbt) underbart gott kesobröd med soltorkade tomater och fetaost. Jag som älskar bröd har nu ett glutenfritt recept, vilket dessutom är LCHF/lowcarb, som kan få all foccacia att slänga sig i väggen. Detta kommer bli ett populär tillbehör till grilltallriken i sommar. Eller varför inte som en grillad panini? Grundreceptet på själva kesobrödet kommer från Åse på 56kilo, men jag har justerat det efter eget tycke och smaksatt det med god italiensk touch! Nedanför följer det mumsiga receptet. 🙂 Resten av dagen har gått har jag spenderat i produktionsstudion, vi har stora ordrar som ska iväg och dessutom en hel del nyheter som ska testas inför hösten.. Åh, denna höst alltså! Så mycket fräsigheter kommer ske i mitt liv, stort på mitt personliga plan och inom vårt företag!

 KESOBRÖD MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST
3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
3,5 msk kokosmjöl
1 tsk 4 msk mandelmjöl
( ta 5 msk kokosmjöl istället, om du är nötallergiker)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g fetaost
4-5 soltorkade tomater
1 msk doftfri kokosolja (eller annan neutral olja)
0,5 tsk salt/örtsalt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Hacka tomater och fetaosetn – Blanda ihop allt (Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.)
  3. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  4. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  6. Skär sedan i 4 bitar.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *