GODASTE BLÅBÄRSMUFFINSEN (PALEO)

Idag känns det som om hösten lät oss låna en dag i förväg. Det gör oss inte piggare med jetlagen när molnen mulnar över oss men vädret passar utmärkt att baka lite varma blåbärsmuffins. Dessa är riktigt goda muffins där jag utgått från mina makalöst goda bananmuffins, men lagt till smarriga blåbär. Använd gärna färska under säsong, eller som jag idag -ta ut frysta och tina upp innan användning. Jag finmixar en del av blåbären och en del låter jag vara hela. De innehåller inga mejerier, gluten eller socker och personligen tycker jag inte att det behövs mer sötma. Men vill man ha lite sötare muffins så går det utmärkt att blanda i lite kokossocker (läs igenom beskrivningen innan du bakar). Hoppas de smakar! ♡

Blåbärsmuffins
ca 16-18 stycken

3 medelstora mogna (gärna övermogna) bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
2,5 dl blåbär (1,5+1)
ev. 1 tsk kokossocker
2 tsk bakpulver
8 färska urkärnade dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en rejäl nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och hacka dadlar med kniv innan du mixar dem bägge med stavmixer till en smet. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom blåbären) och mixa till en smet. Häll i 1,5 dl blåbär och mixa igen. Ta resterande 1 dl blåbär och med en sked blanda i dem för att hålla dem någorlunda hela. Vill du ha sötare muffins så blanda i kokossocker (gärna mortlat till pulver) med blåbären innan du blandar i dem i smeten. Häll smeten i normalstora muffinsformar (16-18 st) och använd gärna muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och avnjut som de är, med frosting eller en skiva smör.


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *