ATLANTA PÅ CYKEL

Åh, vilken dag! Runt Atlanta byggs det i detta nu en stor cykelbana som heter the Beltline. Längst med den är det en mängd härliga små hak/restauranger/juicebarer med mera. Så idag åkte hela familjen och hyrde cyklar och cyklade runt de långa sträckor som hittills är fördigbygga. Jonathan fick sitta i en cykelvagn bakom Simon och njöt för fullt. Solen lös starkt på oss medan vi cruisade förbi härliga parken Piedmont Park och Midtown, där vi stannade för lunch. På vägen tillbaka stannade vi på eftermiddagen till vid häftiga Ponce City Market, en ENORM industribyggnad som har gjorts om till mängder av butiker och restauranger. Allt går i industriell interiör och den röda tråden är tydlig: ekologiskt, naturligt, återvinning, hälsa och miljö. Varenda butik och mathak lyste hälsa och miljö. Ingen plast så långt ögat kunde nå. Folk gick omkring med yogamattor under armen och tygpåsar i handen. Jag var i himmelriket. Där tog de andra en gelato och jag avnjöt en grön smoothie med grönkål/ananas/lime med mera… Mums! Som om det inte var nog så var det dagen till ära ytterligare en Farmers Market på plats, en ekologisk marknad med lokala bönder/producenter. Japp, himmelriket. Jag älskar att få insupa denna atmosfär av engagemang för miljö + hälsa. Jag är lite kär i Atlanta! När jag kommer hem ska jag skriva ihop ett mer detaljerat inlägg med tips på både Atlanta i sig och även tips på att resa med barn + hur man semestrar hälsosamt i USA. Slutsatsen idag är nog denna: Att cykla är min nya semesterfavorit, det är roligt, ett effektivt sätt att upptäcks ny mark och samtidigt får man motion. ♡ Nu ska jag krypa ner brevid den ena av mina älsklingar, imorgon ska jag äntligen få återse en efterlängtad vän!

Kram på er,

Louise

 

Atlanta midtown

Häftiga Ponce City Market

Denna pelare hittade jag i en av restaurangerna och föll direkt för texten. För dessa ord speglar precis det jag eftersträvar.

Grön smoothie är alltid en bra idé!

Streetkonst i tunnlarna


Related Posts

ANDRA DAGEN I FLORIDA

Andra dagen börja lida mot sitt slut häröver, Jonathan sover (vilket aldrig händer innan 21 på hemmaplan) och vi har hämtmat påväg (mango californian roll). Det så oerhört skönt att kunna resa bort men ändå känna sig som hemma. Ingen stress, inga måsten, men ändå […]

FÖRSTA DAGARNA PÅ BALI

Killarna sover bredvid mig här i sängen, klockan är 09:15. Tänk att vi har tagit oss ända till Bali! Jag får nypa mig i armen ibland. Det är något magiskt med denna ö. Människorna, atmosfären, naturen, maten. Ännu mer magisk blev den med mina killar […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *