TEFFLIMPAN DU MÅSTE PROVA!

De senaste veckorna har jag nästan dagligen ätit smörgås till frukost. Jag gjorde nämligen om Nillas Kitchens teffrallor (med lite egna små justeringar i ingredienslistan) till en limpa (fri från gluten, mjölk och ägg) och den har blivit en riktig favorit!
Så för att förenkla frukostarna på resan så bakade jag ihop en limpa dagen innan vi åkte och tog med. Den är så härligt mjuk och saftig samtidigt som den har sega kanter och smakar sååå gott! En grov limpa som kan få vem som helst att börja äta glutenfritt! ♡ Att den dessutom är en riktig näringsbomb gör ju inte saken värre direkt. Prova!
”THE TEFFLIMPA”
  • 7,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1,5 msk honung
  • 0,5 dl linfrön
  • 2,5 dl glutenfria hirsflingor
  • 3,5 msk Fiberhusk/Physillium
  • 0,5 dl nyponskalmjöl
  • 5 dl teffmjöl från exempelvis Biofood
  • 2 tsk salt

Gör så här:
Blanda vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till vätskan. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Låt degen stå i 10-15 minuter innan du lägger i den i pappersklädd brödform. Grädda i botten av ugnen i 225°C i 80 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skärs upp. Jag skär den gärna i tunnare skivor för att få ut så många smörgåsar som möjligt. Håller sig fin i minst fyra dagar och är perfekt att frysa in uppskurna och ta ut för upptining kvällen innan.


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *