RAW BANAN- & JORDNÖTSGLASS

I min värld gifter sig orden glass och solsemester med varandra. Här i USA lockar dessutom hundra gånger fler alternativ i glasshyllorna än i Sverige och det kan lätt bli svårt att motstå den sockerproppade frestelsen. Så här kommer ett kallt tips på glass som man smidigt kan slänga ihop på semestern om man tar med stavmixer (som alltid finns med i vår resväska) och har en frys (eller frågar hotellpersonalen om man kan låna deras ett par timmar). Den är enkel att göra, god, nyttigare/renare alternativ och inspirerad av den amerikanska klassikern ”Snickers”.

BANAN-& JORDNÖTSGLASS
2 mindre portioner
Stavmixer+burk
2 bananer
1-2 msk jordnötssmör (gärna crunchy)
Skär upp bananerna och frys in i 3-4h. Stavmixa de frysta bananerna med jordnötssmöret och servera! Volia!

Related Posts

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN (vegansk, utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)

ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS FÅ TILL DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN! Den är sådär perfekt seg i konsistensen med lite knaprigare kanter. Fri från gluten, mjölk, nötter, jäst, ägg och ägg. Snabb att slänga ihop, enkel att jobba med. Prova och njut! DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN 1 stor […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *