NASI GORENG – THE HEALTHY WAY
En riktigt stor portion, eller två mindre
1-2 kycklingfiléer
3 dl hackad blomkål
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 broccolibuketter
0,5 tsk salmbal oelek
ev. groddar
2 ägg
Salt
smör/olja att steka i
Lime/citron till servering
Börja med att steka kycklingen lite lätt i en stekpanna. Ta av och hacka upp den i mindre bitar. Hacka blomkålen + broccoli till små bitar i storlek med ris och koka upp dem bägge lite lätt. Häll av vattnet och låt stå. Hacka upp morot, lök och vitlök på samma sätt och lägg i en stekpanna tillsammans med kycklingen, blomkål, broccoli och groddar. Mixa ihop och stek upp tillsammans. Salta. Knäck i ägen och rör runt så att det blandas in i röran och steks på. Servera tillsammans med en halva lime/citron som du pressar över innan förtäring.
Hoppas det smakar!