RISFRI NASI GORENG

Idag fick jag en sån stark längtan efter en riktigt asiatisk klassiker till måltid, nämligen den Balinesiska Nasi Goreng, även kallat Phad Thai i Thailand och Chicken Fried Rice i internationell mun. Kärt barn har många namn och denna rätt är poppis i hela världen. I grund och botten är det den enklaste av rätter: mixad stekt kyckling, ris och grönsaker. Ändå såå goood. Så till lunch slängde jag ihop den med en hälsosam twist: blomkål istället för ris. Och den vart riktigt lyckad! LCHF/Lowcarb/Paleo. Perfekt till både liten som stor, nyttig och enkel att göra -katjing!

NASI GORENG – THE HEALTHY WAY
En riktigt stor portion, eller två mindre
1-2 kycklingfiléer
3 dl hackad blomkål
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 broccolibuketter
0,5 tsk salmbal oelek
ev. groddar
2 ägg
Salt
smör/olja att steka i
Lime/citron till servering

Börja med att steka kycklingen lite lätt i en stekpanna. Ta av och hacka upp den i mindre bitar. Hacka blomkålen + broccoli till små bitar i storlek med ris och koka upp dem bägge lite lätt. Häll av vattnet och låt stå. Hacka upp morot, lök och vitlök på samma sätt och lägg i en stekpanna tillsammans med kycklingen, blomkål, broccoli och groddar. Mixa ihop och stek upp tillsammans. Salta. Knäck i ägen och rör runt så att det blandas in i röran och steks på. Servera tillsammans med en halva lime/citron som du pressar över innan förtäring.

Hoppas det smakar!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *