CHOCHOLATE CHIP COOKIE DOUGH-GLASS I NYTTIG TAPPNING

Okej, nu till detta megagoda recept! Det började med att jag härom dagen gjorde den nyttiga blondien med kikärtor som påminde mig om kakdegen som finns i Ben & Jerry’s Cookie dough-glass. Så kom snilleblixten att försöka svira ihop en egen kombo i nyttig tappning. Resultatet: SÅ GOD! Den är inte lika sliskigt söt som B&J, utan ger mer en mättande njutning. En perfekt avslutning på en god helgmiddag, framför filmen eller som bättre glasstund för barnen.  Nu har jag bara höftat fram lite mått och vill man göra degen sötare så föreslår jag att man antingen blandar i mer honung/agave/kokossocker. Har man glassmaskin blir glassen säkert ännu krämigare, jag använde bara en pajform.
 
Min Chocolate chip cookie dough-glass i nyttig tappning
2 portioner
1 ägg
1 dl grädde
100 g färskost (Philadelphia exempelvis)
1 stor nypa vaniljpulver
ca. 1/2 tsk honung (öka vid mer önskad sötma)
 
Ta fram två skålar, knäck ett ägg och lägg vitan i den ena och gulan i den andra. Vispa vitan fast och ställ åt sidan. Ta skålen med gulan, häll i färskosten och honungen, vispa ordentligt. Ta fram en tredje skål, häll i grädden och vaniljpulvret och vispa luftigt. Häll sedan i skål nr 2 i gräddskålen och vispa poröst. Vänd sedan skålen med äggvita i försiktigt och rör om. Nu ska kakdegskulorna bli till. Ta ca 1 dl blondie och rulla till små kulor för att sedan sprida ut dem i smeten och röra runt. Häll i smeten i en form och ställ in i frysen i ett par timmar.
Har ni haft den fryst ett tag så behövs den få tina upp sig lite.
 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *