BALINESISK BEGRAVNING

Någorlunda lustigt inlägg såhär mitt i semestern, jag vet. Men jag blir själv så fascinerad av annorlunda seder i andra kulturer att jag tänkte dela med mig av denna till er. På Bali är de flesta hinduer och det finns en mängd cermonier av alla former och slag. Det sörjs och firas om vartannat, och alla är delaktiga! I Ubud fick vi bevittna vårt första begravningståg och igår det andra. När någon dör här (som i detta fall en väldigt gammal kvinna, såg bilden som satt på kistan) så samlas väääldigt många människor, ibland hela byar för begravningscermonien. Vi pratar hundratals. Så tågar man tillsammans, kvinnorna var vackert uppklädda och gick ihop innan dessa män, påväg till kremeringen som sker nära stranden. Allt stannar upp för ett ögonblick. Kremeringen följs upp med en livad fest. Och sedan är tillbaka till vardagen igen! Lite annorlunda än en typisk svensk begravning. 🙂


Related Posts

ANDRA DAGEN I FLORIDA

Andra dagen börja lida mot sitt slut häröver, Jonathan sover (vilket aldrig händer innan 21 på hemmaplan) och vi har hämtmat påväg (mango californian roll). Det så oerhört skönt att kunna resa bort men ändå känna sig som hemma. Ingen stress, inga måsten, men ändå […]

FÖRSTA DAGARNA PÅ BALI

Killarna sover bredvid mig här i sängen, klockan är 09:15. Tänk att vi har tagit oss ända till Bali! Jag får nypa mig i armen ibland. Det är något magiskt med denna ö. Människorna, atmosfären, naturen, maten. Ännu mer magisk blev den med mina killar […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *