GIFTFRIA FLASKOR

Trots att vi får en hel del paket skickade till oss varje vecka med företaget så känns det fortfarande lika roligt när det plingar till i telefonen med en ny avi. Ännu roligare om det är till oss privat såklart! Idag var Simon och hämtade upp två paket med lite smått och gott beställt att ta med på resan. Bland annat så fick vi leverans från härliga Little Eco.
Vi vill gärna att Jonathan ska ha så lite plast som möjligt, dels på grund av miljön men framförallt då de flesta plaster som idag säljs på marknaden innehåller stora mängder gifter/kemikalier. Två sorters ämnen som man nu vet är hormonstörande (leder till infertilitet), allergiframkallande och har påvisats störa hjärn- och beteendeutvecklingen (med mera) hos barn är BPA (Bisfenol A) och Ftalater. För att plast ska hålla ihop, vara värme- och slittåligt så använder man sig av dessa giftiga ämnen som tyvärr läcker de över i mat och dryck vilket gör att de hamnar i våra kroppar. Något man verkligen inte vill utsätta sina barn för, men som tyvärr finns i väldigt många nappflaskor (trots EUs förbud). Idag kompletterade vi vår flasksamling med två giftfria flaskor från grymma Klean Kanteen. Vi skaffade en mindre nappflaska med isolering och en lite större med sipp-napp, tanken är att de ska hålla J’s vatten/kokosvatten kallt under dagarna på stranden.  

Vi är dessutom stolta över att strax kunna presentera Little Eco som vår nyaste återförsäljare, de driver en fantastiskt härlig webshop och en fysisk butik utanför Göteborg.


Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *