BLOMKÅLS-SUSHI

FREDAG BETYDER MYS I OMÅTTLIGA MÄNGDER… Eller två slitna småbarnsföräldrar som somnar innan kl 21 med god (och snabb) mat i magen. För ett par veckor sedan slängde jag och Kristen ihop en rysligt god sushi -utan ris! Vi gjorde dem i makis (rullar) och även om de var lite bökiga att skära i så blev de minst lika goda som ”vanlig” rissushi, men man slipper en hög sockersötat ris. En riktig nyttomåltid med andra ord. Detta ska jag se till att laga ikväll!

Gudomligt god rislös sushi
 ”Receptet” är väldigt enkelt och det enda som sätter stopp för innehållet är din fantasi. Jag älskar Philadelphia- + Californiamaki och gjorde helt enkelt utifrån det. Exempel på innehåll:

– Kallrökt lax
– Crabsticks
– Avokado
– Gurka
Philadelphiaost (ÅH, det är så gott i sushi!)
– 1/2 Blomkålshuvud
– Sjögräsblad (finns i matbutiken)/salladsblad att rulla dem i

Hacka blomkålen i små, små bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ”bred” på blomkålen på sjögräsbladet/salladsbladen/laxen i ett tunt lager (detta istället för ris). Lägg i mitten gurkan/avokadon/önskat innehåll som en vertikal linje rakt över, dock inte för tjock. Bred på philadelphiaosten över ”strecket” av gurka/avokado/önskat innehåll. Rulla sedan försiktigt ihop, vira in i folie och låt ligga i kylen någon timme. Ta bort foliet och skär rullen i bitar försiktigt.

Så gott!

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *