HÄLSOBOMBA KROPPEN MED GULDMJÖLK INNAN LÄGGDAGS!

Jag har länge tänkt prova den omtalade guldmjölken – den naturliga nyttobomben som boostar kroppen rejält så här i vintertid på ett läkande och stärkande sätt med två av världens mäktigaste hälsoämnen!

Guldmjölk är nämligen en varm dryck som bl.a. innehåller gurkmeja: en av de absolut nyttigaste örter som finns och som använts i många årtusenden för sina extremt hälsosamma egenskaper -kallas även för världens supermedicin! Gurkmeja är den ört som tillsätts i curry för att ge den dess gula färg, det är en av de mest antiinflammatoriska ämnen som finns, har otroliga läkande egenskaper och är en kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Dessutom stärker och förbättrar den ämnesomsättningen, är renande för blodet och levern (främjar detox rejält), reglerar blodsockernivån, förbättrar immunförsvaret, stärker hjärta och kärl. Bara för att nämna några av dess fantastiska egenskaper! Den innehåller även ingefära: likaså den en dunderört som är antiinflammatorisk, renar njurarna, besitter otroliga läkande egenskaper och bygger upp immunförsvaret. Jag var beredd att det antagligen skulle smaka ganska illa, men vart positivt överraskad av hur den faktiskt smakade rätt gott. Ska bli spännande att se hur den kommer påverka min kropp genom ett glas innan läggdags varje kväll!

Recept Guldmjölk

1. Först måste man förbereda en slags pasta, denna håller 4 veckor i kylskåp:

– 0,5 dl ekologisk gurkmeja
– 0,5 dl ekologisk ingefära
– 1 tsk svartpeppar
– 2 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme samtigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Låt svalna, häll upp i ren glasburk och förvara i kylskåpet.

2. Guldmjölken:
– 0,5 tsk av pastan
– 2,5 dl vegetabilisk osötad mjölk (jag valde mandelmjölk, men även ris/havremjölk går bra)
– 2 tsk mandelolja/kokosolja
– ev. sötning i form av honung/agave
Bland ner allt utan sötningen i en kastrull och koka upp. Ha i sötningen och drick!
 
Hoppas det smakar! 
Puss! 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *