GÖR DIN EGEN SOCKERFRIA CHOKLADKALENDER

Bättre sent än aldrig så insåg jag ju att jag glömt tipsa er om något som vi gjorde i år – nämligen gjorde vår egen sockerfria chokladkalender! Jonathan är precis som många andra barn vrålgalen i barnprogramshjältarna Paw Patrol, och såklart har han snappat upp att det finns något som heter både “chokladkalender” och dessutom Paw Patrols chokladkalender. Som ni vet äter vi en kost utan vitt socker här hemma, och har från start varit beredda på att utmaningarna kommer växa allteftersom att barnen gör det. Och i år var det dags att bemöta önskan om just en chokladkalender. Men istället för att köpa och ge honom en vanlig (= fylld med den billigaste, sämsta och mest sockerbombade chokladen) så valde vi att hitta på vårt eget roliga alternativ: Nämligen att köpa en vanlig för en tia, tömma på choklad och fylla på med mörk vegansk choklad sötad med kokossocker. Samt toppa varje bit med goji- och mullbär (två söta bär proppade med näringsämnen och antioxidanter). Det blev otroligt uppskattat! Nedanför kan du läsa hur vi gör! 🙂

DIY SOCKERFRI CHOKLADKALENDER
1 vanlig chokladkalender
1 kaka mörk, sockerfri och/eller vegansk choklad (vi älskar denna!)
1 matsked
1 kastrull + spisplatta
Eventuellt bär/hackade nötter
Eventuellt en kniv
Lim

1. Börja med att försiktigt öppna upp den övre smala kartongsidan på kalendern. Använd gärna en kniv med ett par lätta händer och se upp så att inga luckor öppnar upp sig under kuppen. Själva plastförpackningen med choklad är ditlimmad inuti kartongen på baksidan, så använder varsamt dina fingrar och kniven för att sprätta upp limningen.
2. Dra sedan ut plastförpackningen och töm den på chokladbitar.
3. Smält sedan din egen choklad i ett vattenbad (rör runt med skeden för att det ska smälta fortare utan att nå för höga temperaturer).
4. Skeda sedan ut små portioner i varje form, men inte ända upp om du ska få plats med bär, och klicka sedan eventuellt i ett bär i varje. Låt chokladen stelna genom att ställa in formarna i kylskåpet.
5. När chokladen har stelnat helt så sätter du försiktigt tillbaka plastformen med din nya choklad i kalenderkartongen. Limma (eller tejpa) sedan tillbaka ovansidan. Klart!


Related Posts

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *