Vad roligt att ni är så många som tyckte om min mjuka saffranskaka! Och som utlovat så kommer här en vegansk variant av den, fortfarande lika god och saftig. Basen är mitt klassiska bananbröd (ni hittar mitt gamla ursprungsrecept här) upphottad med saffran och veganiserad med en mix av chiaägg*, fiberhusk och kikärtssad (dvs spadet som blir över när du köper en tetra med kikärtor). Fritt från vitt socker, gluten, mjölk och ägg. Samt att den är anti-inflammatorisk! Ha en fin första december!
MJUK SAFFRANSKAKA
1 chiaägg* (förbered innan)
1 tsk fiberhusk
1/2 dl kikärtsspad
1 påse saffran (0,5 gram)
Ev. 1-2 nävar russin
* Chiaägg: 1 msk chiafrön + 3 msk vatten som du mixar ihop med ex stavmixer och låter stå för att svälla i minst 10 minuter.
Ser supergott ut! Kan jag byta ut kikärtsspadet mot någon annan vätska? Vad i såfall?
Tack! 🙂 Du kan testa att byta ut den mot ytterligare ett “chiaägg”, men det har jag ej provat själv. Om du äter ägg så har jag samma recept fast ej helt växtbaserat, sök då bara på saffranskaka i bloggen. 🙂
Åhh lät gott!!! Kan man använda havremjöl direkt? Hur mycket tror du man ska ta då? 😊
Absolut, det går såklart lika bra och jag skulle ta ungefär samma mängd ändå. Möjligtvis bara lite mindre. 🙂