BOUNTY-KULOR

I samarbete med Bodystore.se

Onsdag heter numera Lill-lördag här hemma, i alla fall om du frågar Jonathan som lärt sig det på förskolan och därmed gärna promotar en liten extra dos av mys såhär mitt i veckan! Därför känns det litr extra passande att bjussa på ett smarrigt recept med bounty-kulor. Kokos möter choklad är en väldigt god kombo, och dessa godbollar brukar gå åt i ett naffs. 🙂

BOUNTYKULOR

3,5 dl kokosflingor
1/2 dl sötning (ex agave eller honung)
2 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk havssalt
1 tsk kanel
2 msk kokosmjölkChoklad (jag väljer denna utan vitt socker, mjölk eller knasiga tillsatser)
Mixa alla ingredienser, förutom chokladen, till en jämn smet. Rulla till bollar och ställ in i kylskåpet medan du smälter chokladen. Om smeten är för lös för att rulla så kan du alltid ställa in den 30 minuter i kylskåpet för att stelna innan du tar ut den och börjar rulla till kulor. Smält chokladen i en kastrull på låg värme och rulla sedan kulorna i chokladen, vartefter du lägger dem på ett fat (eller på ett fat med en bit bakplåtspapper för att enklare komma av) och ställer in dem i kylen. Låt dem stå i kylskåpet, de behöver minst 30 minuter på sig att stelna, fram till servering. Njut!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *