TESTA DIN HÄLSOSTATUS

Inlägget är i samarbete med Werlabs

Som de flesta av er vet började min hälsoresa med sjukdom. En autoimmun sköldkörtelsjukdom som kom smygande under en längre tid och som jag först efter att mitt immunförsvar var lågt och symptomen för många för att inte blunda för, i blindo sökte hjälp för. Min kropp kändes tung, trött och nedstämd. Läkaren jag fick träffa på vårdcentralen ville omedelbart skriva ut antidepressiva, medan jag själv försökte övertyga honom om att jag inte var deprimerad utan att något i min kropp inte stod rätt till. Det tog mig flera månader av tjat, och en kropp som blev allt sämre, att äntligen bli tagen på allvar och få möjlighet att ta blodprover på statusen i min kropp. När svaren kom tillbaka visade det solklart att sköldkörteln höll på att köra slut på mitt hjärta, och att min magkänsla om att något var fel faktiskt visade sig stämma. Jag möter ofta människor som varit med om samma sak, ohälsa som inte tagits på allvar och där man fått slagits om att få en ordentligt hälsocheck. Människor som slutligen med hjälp av ett par blodprov fått bekräftat att deras magkänsla, liksom min egen, faktiskt stämde och att sjukdom eller obalans var ett faktum. Det är sjukt att det ska behöva vara så krångligt!

För ett tag sedan hittade jag fantastiska Werlabs, ett företag där du som privatperson kan beställa prover på din egen hälsostatus inom diverse olika områden – alltifrån allergier, hormoner, brist på vitaminer och mineraler, fertilitet till funktion av hjärta, lever och njurar. Och det är verkligen så enkelt! På deras hemsida beställer du de tester du vill göra och bokar tid för provtagning närmast dig, åker dit och tar blodprov/urinprov och får provresultaten skickade online inom ett par dagar. Och om du precis som jag beställer deras provpaket ”Hälsokontroll XL” så kommer du även få ett tydligt utlåtande från deras läkare om dina provresultat, vilket jag tycker är ett smidigt sätt att få en inblick i vad de betyder.

Detta företag önskade jag att jag själv hade hittat när jag var sjuk, så mycket snabbare jag då hade kunnat överblicka min hälsostatus. Men jag är oerhört glad över att jag nu har funnit dem då det för mig känns som ett fantastiskt sätt att svart på vitt kunna testa min hälsostatus regelbundet i syfte att förebygga sjukdom och stärka min hälsa. Bland annat genom att enkelt se om min kropp har brist på något ämne och därefter se till att få i mig mer av det genom kost och kosttillskott. Samt få en inblick i hur mina organ mår och respektive värden ser ut. Just det, att få en överblick över hur hormoner, blodstatus, organfunktion och näringsdepåer av mineraler och vitaminer osv ser ut  tycker jag är ett fantastiskt vägledning i resan mot en bättre och optimal hälsa!

Min senaste provtagning visade att majoriteten av mina värden såg fantastiska ut, men att min kropp har brist på D-vitamin – det kosttillskott som jag slarvat med det senaste halvåret i tron om att den svenska sommarsolen skulle fylla på mina depåer bra nog. Tack vare provet har jag förstått att min kropp behöver bra mycket mer D-vitamin än solen här uppe i norr erbjuder, vilket även kan vara förklaringen till varför jag ofta får en mental dipp under vintern. Jag är nu därför extra noga med att ta mitt d-vitamin (och då i lite högre dos, jag tar ie 5000 och 10 000 varannan dag) och kommer verkligen att boosta huden med dagligen solexponering på Bali i vinter.

Och såklart vill jag tipsa både dig som känner att något inte känns helt okej i din kropp men också dig som vill ha bättre inblick i din hälsostatus och aktivt jobba för en optimal hälsa att vända dig till Werlabs! Du hittar Werlabs hemsida här, där du redan idag kan skapa ett konto, beställa prover och boka provtagning! Lycka till fina du!

 Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *