RAW CHOKLADMOUSSE

RAW CHOKLADMOUSSE

God morgon, underbara ni! Först och främst – tack för er fina respons på inlägget om min hälsoresa i måndags. Det blev en mindre roman av tankar som ville ut, huller om buller, i sin renaste form. Och jag tänker att det ibland är precis exakt det vi behöver. Utan en massa tillfixande och uppiffande för att få det att passa in. Vi har fortfarande väldigt mycket att prata om kring genomförandet av min hälsoresa, om en hälsoresa i sig, vart man börjar, hur man börjar, vad man kan tänka på, för att inte tala om att vi måste prata om sköldkörtelns problematik som får många av oss att må dåligt idag – inte minst varför det är så och vad man kan göra åt det. Ja, vi har mycket att prata om, så att säga! Och jag älskar hur ni läsare bara växer i antal, ni har fördubblats i antal den senaste månaden och det känns verkligen som om vi bildar vårt lilla community ihop. Häftig känsla!

De senaste dagarna sedan jag kom hem från Mallisretreatet så har jag lagt all min kraft på att hinna ikapp allt på hemmaplan. Att driva eget och samtidigt ha ett aktivt småbarnsliv är ett ständigt marathonlopp som kräver återhämtning i varje möjlig depå och ett himla håll igång. Denna höst har jag verkligen lagt krut på att skapa rutiner samt känna efter vad exakt för behov som finns för att orka och samtidigt njuta. Jag har blivit duktigare på att dra i handbromsen och acceptera att jag inte kan gasa full hastighet med allt just nu, även om jag så skulle vilja. Jag känner numera ingen stress i farten av min företagsresa, jag vet vart jag ska och jag ger mig själv tid att få njuta av alla de livets perioder som jag möter på vägen.

Och jag vet att det är en utmanande ekvation som testar tålamod och ödmjukhet. Inte minst när vi som nu har en period av vakennätter. Idag gjorde den sig påmind, glada styrde vi in vagnen mot förskolan när vi möttes av en pedagog i dörren som berättade att det idag var stängt för kompetensutveckling. Någonstans i huvudet ringde en klocka, men så kan det gå! ? Så nu kör vi fixdag här hemma med bokläsning och brödbak.

Imorse blev det en gudomligt god rawfood chokladmousse (gammal favorit som varken mina eller barnens smaklökar verkar kunna tröttna på) med bland annat avokado och rå kakao. Den mixar jag ihop på nolltid, mättar bra och samtidigt vinner jag ofta pris som dagens mamma för att jag bjuder kidsen på ”efterrätt” till frukost. Score x 3!

Ha en underbar dag!

RAW CHOKLADMOUSSE
2 portioner

2 mogna avokado

1 mogen (men inte övermogen) banan

1,5-2 msk kakao (gärna raw -smaka av)

ev. 1/2 tsk vaniljpulver

0,25 dl nötmjölk eller krämig kokosgrädde

0,5 dl kallpressad kokosolja

1 krm salt

Ev. 1-2 msk hampaprotein
Ev. 2 dadlar / 1 msk honung* eller agave
*Ej vegansk

______________________________________________
1. Mixa allt med en stavmixer.
2. Ställ i kylen till servering.
3. Njut!


4 thoughts on “RAW CHOKLADMOUSSE”

  • Hej, tack för en så fin och inspirerande blogg, hittade hit av en slump och nu kikar jag in här varje dag! Hade du inte kunnat göra en ”matdagbok” någon dag? Jag tycker det är så svårt hur man ska lägga upp med måltidernas proportioner och fördelning över dagen. Har en liknande resa som dig, med Hypothyreos, ätstörning och skev kroppsuppfattning i bagaget. Har med självläkande kost och stor livsstilsförändring kommit en bra bit på vägen, men nu under småbarnsåren (en på 8 månader och en 3 åring) är det verkligen svårt att leva som jag lär.
    Tack för daglig inspo! 🙂

    • Hej Lotta och tack snälla för dina ord, så himla glad jag blir! 🙂 Ja, vilken smart idé! Tanken har funnits där tidigare så det ska jag absolut ta och göra! Wow, det låter även som om du har gjort en enorm resa. Jag känner så mycket igen mig i din beskrivning av hur småbarnsåren utmanar och jag tänker att då om någonsin gäller det att vara extra snäll mot sig själv. Samt att faktiskt se att varje liten insats man gör för sin hälsa är värd att lyftas och uppskattas. Stor kram och ha en fantastisk helg! / Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *