GIRLPOWER WEDNESDAY: ULRIKA BORÉN

Som startskott för mitt nya inslag Girlpower Wednesday ( klicka här för mer info) vill jag lyfta en kvinna som inspirerar mig på djupet, med sin kunskap och livsresa -lika mycket som hennes personlighet och klokhet! Jag vill lyfta yogaläraren, minfulnessintruktören och coach- och samtalsterapeuten – Ulrika Borén.

För er som har hängt med här ett tag kanske känner igen namnet som återkommande del av mina retreats, Ulrika har nämligen vid upprepade gånger berikat mina events både som yogalärare och föreläsare. Och det finns en stor anledning till att jag tillfrågar henne gång på gång – kvinnan är brilliant!

Men låt oss lite snabbt spola tillbaka. Vår historia börjar nämligen för åtta år sedan, då hon som min högsta chef var projektledare över ett av Sveriges största sportevents. Redan då hyste jag en enorm respekt för hennes insats som chef och bar med mig erfarenheten av henne som en fantastisk person att leda människor. Men, samma sommar som jag själv blev sjuk så drabbades Ulrika av grav epilepsi som snart visade sig vara en hjärntumör. Hela hennes liv ställdes på sin spets, och hennes kamp kantades av hennes enorma kämparglöd och de verktyg av mindfulness (medveten närvaro) som hon fann i yogan. Idag är hon friskförklarad och ägnar större delen av sin vakna tid till att inspirera andra till att förstå vikten av återhämtning, medveten närvaro och att leva sitt liv enligt sin egen sanning.

Hon är nu utbildad yogalärare (stilen yin yoga) och driver sin egen studio, Studio Pausa, i Söderköping utanför Norrköping. Klicka här för mer info. Men är även certiferad mindfulnessinstruktör, diplomerad coach- och samtalsterapeut i sitt företag EQ-Partner (klicka här för hemsida). Hon föreläser på både företag och privata events med sin kunskap, erfarenhet och vägledning inom vikten att stressa ner och börja leva mer i nuet. Ulrika är en fantastisk lyssnare och både lär ut och jobbar aktivt med övningar och verktyg som stimulerar hjärnan till att bli just mer närvarande.

Hon har dessutom skrivit två klockrena böcker: Lysande stjärnor på en nattsvart himmel som är hennes personliga skildring av den tuffa tiden med hjärntumör. En bok som bär på så mycket hopp och styrka kring kampen att göra en kris till något positivt. Ni hittar den här.

Hennes andra bok, Pausa, är en grym handbok om återhämtning som alla borde läsa och ha hemma (julklappstips)! Såhär beskriver hon själv boken: Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du slipper bli sjuk av stress och att du orkar mer. Du får helt enkelt en lång hållbarhet. Du vet alldeles säkert hur du tränar din kropp, men hur tränar du din hjärna? I den här boken kan du läsa mer om den viktiga vilan. Du får massor med tips och övningar på hur du kan återhämta dig i vardagen, samtidigt som du blir mer fokuserad och effektiv. Ni hittar boken här.

Kort sagt är Ulrika en av de mest magiska kvinnor jag mött. Hon började som min inspirerande chef och idag är jag ärad att få kalla henne min nära vän! Kort och gott är hon en av de starkaste, mest ödmjuka och kloka människor jag mött. En sann inspiratör! _DSC2340.jpg
Bilden är tagen av fantastiska Deniese Thorvaldsson2 thoughts on “GIRLPOWER WEDNESDAY: ULRIKA BORÉN”

  • Jättefint tema att lyfta upp och jag tyckte din fina text om framgång var fantastiskt bra formulerad. Jag har precis fått hem min dotter som bott många år i usa och nu ska hon skapa sig ett liv härhemma med jobb och tillvaro. Det är mycket prestation och oro och jämförelse med andras liv, förstås. Just nu har hon ingenting -fast det är ju inte alls sant, det finns en enorm bank av minnen och erfarenhet som format hennes person. Jag har beställt boken Pausa för att jag tror den kan uppmuntra henne att hjälpa till en den är hjärnstressen som uppstår ofta när det snurrar för mycket. Tack för din härliga blogg och instagram, hämtar massor av fint tänk ur dem!
    kram Milla (flower_beach på IG)

    • Hej Milla och tack snälla för dina ord, så glad jag blir! Tack även för att du delar med dig av vad som sker i ert (din dotters) liv – vilken fin gest att kunna boosta henne med den boken tänker jag! Pausa är en fantastiskt hjälpsam bok, det och kanske peppning att börja med yoga brukar göra under för själen när det kommer till att ta sig ur träsket av jämförelse och prestation. <3 Stor kram och tack igen! ha en underbar helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *