SNABBT HÄLSOBRÖD (VEGANSKT, LCHF & PALEO)

SNABBT HÄLSOBRÖD (VEGANSKT, LCHF & PALEO)

Wow, vilken väderbonus septembers första dagar har bjudit på! Precis när man som bäst började dra fram de varma tröjorna och barnens overaller ur garderoben så blev det supervarmt! Nu ser jag förvisso fram emot hösten och allt vad den kommer med, men ett par extra dagar värmande sol gör verkligen ingenting det heller. De senaste dagarna har jag haft som vilodagar träningsmässigt, min kropp mår super men att springa en sådan lång sträcka som i söndags kräver rejäl återhämtning för kroppen för att alla de fantastiska hälsoeffekterna ska bli av och inte bara bli en påfrestning. Istället tänkte jag ge mig ut ikväll på en mindre sträcka, siktar på 5-8 kilometer, beroende på hur kroppen känns. Sedan ska vi småfira vår älskade Vivianna som fyller ett år, så galet fort detta år har gått! 🙂

Idag tänkte jag dessutom bjuda er på ett recept som är sådär snabbt och “all-around”-härligt. Ni vet, ett sådant som man kan använda på flera olika sätt. Det är veganskt och du kan välja att få det LCHF/Paleo (dvs lågt in kolhydratsmängd). Och just det jag älskar är att det kräver sååå lite tid och samtidigt är så gott och nyttigt. Jag brukar baka det platt på en plåt och skära det i skivor att göra som mackor, eller i cirklar som på bilden nedan för att få som naan-bröd att doppa i soppor/grytor eller som pizzabotten. Användningsområdet är himla stort och det är dessutom supergott att grilla i en toastgrill!

Hoppas det ska smaka!

Snabbt hälsobröd

5 september, 2018

By:

Ingredients
  • 1 plåt
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,25 dl durranmjöl* eller 1 dl kokosmjöl
  • 1/2 tsk salt (gärna Himalaya/Havssalt)
  • * Ej LCHF/Paleo
Directions
  • Step 1 Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mandelmjöl, durramjöl/kokosmjöl och salt. Häll därefter i olivolja och vatten – elvisp direkt! Låt sedan degen stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, och börja trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Jag brukar antingen breda ut degen så stor som möjligt (ca 3-4 mm i tjocklek) eller platta till 3-4 större cirklar om jag exempelvis vill ha dem som naan-bröd. Baka den i ugnen i ca 12-17 minuter (håll utkik så att de blir fasta och lagom bakade utan att brännas). Ta därefter ut plåten och låt brödet svalna.

 

 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *