6 KILOMETER

Gah! Imorse, innan frukost, snörade jag på mig joggingskorna, stoppade in musiken i öronen och drog mig ut i den gassande solen. Målet var inställt på att varje steg räknas och se hur långt jag orkade springa. Resultatet blev 6 (!) Kilometer och en rejäl dos löparglädje i magen. Genomsur av svett slängde jag mig på gräsmattan väl hemma, snörade av skorna och lät fötterna naket möta gräset medan min blick njöt av den blåa himlen.

På bara ett par veckor, en månad cirka, så har min nyfikenhet och vilja tagit löpningen från tung och skavande till härlig och längtansfull. Då kändes tre kilometer så fruktansvärt långt och tufft, nu kör jag det dubbla i intensiv hetta. Och för cirka fyra dagar sedan kickade en skön energikick in som har hållt sig kvar konstant, jag känner mig gladare, piggare i huvudet och mer tålamodig med barnen. Det är så påtagligt att det känns pirrigt! Och jag är övertygad med varenda cell i min kropp att det är tack vare kombon av regelbunden motion och ren kost.

Till frukost boostade jag med en liter egengjort mineralvatten (receptet är detsamma som föregående inlägg om vätskeersättning), en grön spenat/avokadosmoothie, gårdagens smoothierester av raw choklad/grönkålssmoothie, 2 ägg, valnötter och hallon. Samt en kosttillskottscocktail av omega 3, probiotika, vitaminer/mineraler och jod. Resten av dagen har vi spenderat ute på en ö med att bada, soltorka, äta och umgås. Sommarljuvliga dagar!2 thoughts on “6 KILOMETER”

  • Jippi! Grattis till pirret och den goa känslan ❤

    Vill bara i all välmening berätta att bubbelvatten (om du menar på riktigt bubblat i maskin typ) är himla taskigt mot din mage och tarmar. Jag drack mycket sån vatten tidigare men fick bannor av min akupunktör. Han berättade att bubbelvatten skadar så många magar och tarmar. Såklart är inte våra tarmar tänkta att få uppgasade bubblor i sig, det blir “frätande” och magen får jobba mycket med att bearbeta dessa.

    Ville bara säga det!
    Kram ❤

    • Tack snälla!😘 Och tack, du har helt rätt men här var det jag som var otydlig- jag dricker inte mineralvatten som i bubbelvatten utan det jag syftar på är föregående recept som även verkar som vätskeersättning. Det är för mig mineralvatten i sin renaste form då det är just vatten fyllt med mineraler. 😊 Lite otydligt kanske. Gullig du är! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *