HAMBURGAREBRÖD (LCHF / PALEO / VEGANSK)

Dessa fluffiga hamburgarebröd har sedan ett år tillbaka varit riktigt poppis här hemma och är egentligen ett av mina frallrecept som jag har veganiserat. De är inte bara luftiga, utan även riktigt goda och helnyttiga! Både LCHF/Paleo-vänliga och vego/veganska – och kommer med stor sannorlikhet bli en ny favorit även hos er! Hoppas de ska smaka!

HAMBURGAREBRÖD
6-7 stycken

3 dl mandelmjöl (eller häften durramjöl** och hälften rismjöl** vid nötallergi)
0,75 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor* eller 1/2 dl kikärtspad
2 msk äppelvinäger
2,5 dl kokande vatten
sesamfrön/vallmofrön till toppen
_________________________
*Ej vegansk – **Ej LCHF/Paleo
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan äggvitorna eller kikärtspadet hårt i en ny skål, häll i äppelcidervinägern och fortsätt vispa, häll på vattnet och vispa igen. Blanda sedan ner de torra ingredienserna lite snabbt. Forma till bollar, pensla på lite extra äggvita/kikärtsspad och strössla på sesamfrön/vallmofrön. Sätt på bröden på en bakplåtsklädd plåt och in i ugnen i ca 45-50 minuter. Låt dem svalna innan du skär upp dem. Njut!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *