RAW CHOLADFUDGEGLASS PÅ PINNE

Inlägget innehåller annonslänkar via Bodystore för att ni enkelt ska hitta ingredienserna.

Sommar betyder glassäsong! Som ni vet äter vi sockerfritt här hemma, vilket såklart ofta väcker folks nyfikenhet kring glass och våra barn… Och den vanligaste frågan vi får angående våra kostval är just “får era barn inte äta glass?“. Och svaret är att såklaaaaaart får de det, vi väljer bara att proppa glassen med högre näringsinnehåll. En klassisk sommarfavorit här hemma är denna goding – chokladfudgeglass på pinne.. Sååå god!

RAW CHOKLADFUDGESICLE / CHOKLADGLASSPINNE

2 dl cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 6 timmar, jag lägger dem över natten – dessa använder jag)
250 ml kokosgrädde (jag köper Garants då den inte är skickad och krämig rakt igenom)
10 dadlar – blötlägg gärna i hett vatten i ca 10 min för att underlätta mixandet (dessa använder jag)
3 msk rå kakao (denna använder jag)
en stor nypa salt (denna använder jag)
en stor nypa äkta kanel (denna använder jag)
Chokladöverdrag:
1 dl smält kokosolja
(denna använder jag)
1 dl raw kakao
(denna använder jag)
1/2 dl agave (
köp här) / honung* (köp här)
*ej vegansk
Börja med att skölja av cashewnötterna och sila bort vattnet. Häll i dem i en matberedare/mixer (ej stavmixer) ihop med kokosgrädden, kakao, salt och kanel – mixa tills du får en slät smet. Viktigt är att du har blötlagda cahsews då det kommer göra konsistensen smet. Det kan ta ett par minuter så låt den stå på tills det är slätt rakt igenom. Häll sedan i dadlarna (utan vattnet) och mixa igen tills dadlarna har blivit genommixade. Häll upp i glassformar och stoppa in i frysen i minst 5 timmar. Jag använder giftfria i stål från Onyx . Ta fram en stund innan du ska äta dem för att skapa chokladöverdraget. Förbered chokladen genom att enkelt smälta kokosolja på låg temperatur och blanda i kakao samt sötning till en jämn chokladsmet. Om glassarna inte vill släppa från formen så prova att spola lite vatten på formen. Doppa sedan glassen en och en i chokladsmeten (alternativt ta hjälp av en sked och häll över) – det bör stena direkt. Eventuellt sprinkla lite hackade nötter på direkt vid chokladdopp. Servera och njut! ♡ 

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *