BAGUETTE (UTAN GLUTEN, MJÖLK ELLER NÖTTER)

Hej underbara ni! Idag tänkte jag bjuda på ännu ett recept som gör mig extra glad i hjärtat, för att jag vet hur många ni är som kommer ääälska att äntligen kunna äta en riktigt god baguette som är naturligt fri från gluten och mjölk. Vi bjöd på dessa när Jonathan fyllde år och de blev högt hyllade och gick åt i ett naffs. Min syster gjorde även liknelsen mellan dem och ett riktigt gott grekiskt lantbröd. En perfekt “crustig” yta, fluffigt och färskt inre. Utmärkt som tillbehör på alla festliga middagsbord under vår och sommar. Eller varför inte ta med som huvudingrediens i picknickkorgen?

De är dessutom ljuvliga att steka i olivolja med lite havssalt på, eller såklart – att steka som vitlöksbröd. Mums!

Får mitt recept liv i ditt kök? Lämna gärna en kommentar under aktuellt receptinlägg och berätta vad du tyckte och tagga gärna din bild med #organicbymommy. ♥

BAGUETTER
2 stycken

7 dl ljummet vatten
25 gram jäst
2 äggvitor
2 msk olivolja
3 dl rismjöl (gärna fullkorn)
2 dl durramjöl
1,5 dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
4 msk fiberhusk
1 tsk havssalt
_________________________
Börja med att lösa upp jästen i vattnet och därefter tillsätta äggvitorna och olivoljan. Vispa ihop ordentligt. Blanda de torra ingredienserna i en ny skål och tillsätt dem sedan med degvätskan. Vispa till en smidig smet, lägg en bakhandduk över och låt degen jäsai 45 minuter.Dela upp degen i två delar och forma till baguetter, ta gärna hjälp av rismjölet för att baka ut. Lägg dem på en pappersklädd plåt, klä en bakhandduk över och låt dem jäsa i 30 minuter till.Sätt ugnen på 250 grader. Skåra gärna baguetterna och grädda dem i 20-25 minuter. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



1 thought on “BAGUETTE (UTAN GLUTEN, MJÖLK ELLER NÖTTER)”

  • Åh ska testa åt min man! Ser väldigt goda ut, vad skulle man kunna ha istället för äggvitorna tror du? Själv är jag vegan ☺ alla dina recept är fantastiska Tack för all insperation
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *