CITRONPANNACOTTA (LCHF, PALEO & VEGANSK)

Förra året blev mina citronpannakottor i ägg en succé på väldigt många påskbord – och givetvis måste vi köra den som repris! Ibland får jag småtokiga idéer som bara måste provas, som denna festliga dessert som lurar gästerna att tro att även desserten blir ägg… Citronpannacotta i äggskal (givetvis kan man servera i glas året om men det passade så fint nu i helgen) med physalisbär i mitten smakar både fräscht och ljuvligt gott. Utan socker, gluten, mjölk, nötter eller ägg. Mums!

ÄGGSKALEN

Ta ett rått ägg och en spik, pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål och skala bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Ta sedan bort ytterligare lite skal tills du får en önskad look, men var försiktig och använd lätta händer. Skölj ur ägget noga och låt torka.

 

CITRONPANNACOTTA

2 portioner eller 4-6 små portioner (perfekta till barn)

1,5 gelatinblad* (eller 1,5 krm agar agar för vegansk)
1 ekologisk citron (både skal och saft)
250 ml kokosgrädde (här använder jag Garants då den är krämig rakt igenom – vill man ha mejerier i så rekommenderar jag vanlig grädde)
0,3 dl sötning (kokossocker, björksocker eller honung*/agave för PALEO och sötströ för LCHF)
1 kryddmått vaniljpulver
physalisbär till topping
*Ej vegansk

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min (eller agar agar direkt i kokosgrädden i en kastrull och låt stå i 5 minuter innan du sätter den på plattan). Häll sedan i kokosgrädde, sötning, citronskal och saft från eko citronen och vaniljpulver i en kastrull och värm upp. När det börjar koka upp så är den redo att tas av, krama då ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i under omrörning (skippa vid agar agar). Häll upp i äggskal/glas och ställ i kylen i ca 3 h. Vid servering: skär av översta toppen på physalisbäret och lägg på. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *