DUMLE MÖTER REISEN – CHOKLADKLÄDD KOLA (VEGANSK, PALEO & LCHF)

Är ni också suckers för chokladkolorna dumle och riesen? Men gärna skulle önska dem i hälsosammare tappning? Då kommer ni älska att sätta tänderna i mina chokladklädda kolor… De är så obeskrivligt fulla med njutfull sötma och perfekt seghet samtidigt som de saknar alla kassa tillsatser som orginalen innehåller!

Fria från: Gluten, vitt socker, mjölk, ägg, nötter och soja.

Bakar du dessa eller något av mina andra recept? Lämna gärna en kommentar under specifikt blogginlägg och berätta vad du tyckte, jag är otroligt tacksam för din feedback! ♥ Tagga gärna dina bilder med #organicbymommmy .

CHOKLADKLÄDD KOLA
25-30 stycken eller fler beroende på hur stora du gör dem

KOLA

100 gram kokosolja
2,5 dl kokossocker (för LCHF: sötströ eller björksocker)
0,75 dl agave/lönnsirap/honung*(fibersirap för LCHF)
2 dl fet kokosmjölk (den vita feta delen)
en stor nypa salt
*Ej vegansk
CHOKLADÖVERDRAG
Mörk chokladkaka av bra kvalitet utan mjölk/vitt socker (jag använder Vivanis 92% med kokossocker som sötning)
Börja med att smälta kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan i kokossocker, honung/agave, kokosmjölk och salt och låt stå och puttra under omröring i minst 25 minuter och tills dess temperatur är runt 120 grader. Häll sedan ut kolasmeten i en skål, låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i frysen i 1 timma för att få en fastare konsistens att jobba med. Ta sedan ut och rulla/forma till avlånga bitar som du lägger på bakplåtspapper. In i frysen i 30 minuter för att stelna. Ta ut och doppa i smält choklad, lägg tillbaka på pappret och in i frysen i 30 minuter. Servera direkt från frysen. Njut!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



3 thoughts on “DUMLE MÖTER REISEN – CHOKLADKLÄDD KOLA (VEGANSK, PALEO & LCHF)”

  • Ähh, har provat två gånger o båda gångerna blev kolan riktigt lös trots att jag hade de länge o koka. De enda jag inte gjorde var mätte att den var 120 grader, är det här det månne gick fel?

    • Hej! Ja, den måste upp till 120 grader och därefter få stelna i frysen. Den kommer fortfarande vara lite lös och då får man forma den snabbt och in i frysen igen. Men just att låta den nå 120 är viktigt och kan ta en stund. Lycka till och glad påsk!😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *