HEJ MARS!

Hej fina ni! Jag hoppas att er vecka har varit härlig. Här känns det som att tiden har stått still men samtidigt rymt en evighet. Så otroligt mycket har hänt inom mig de senaste veckorna och jag har behövt dra mig tillbaka, samla kraft, låta landa och njuta av barnen och Simon. Tänker att hela februari blev en ofrivillig, men nu i efterhand behövlig, paus från mycket. Dåliga sköldkörtelvärden drog ner min energi, influensa härjade, mörkret påverkade och där mitt i allt så tänker jag att det var precis de pusselbitarna som krävdes för att jag på riktigt skulle dra i handbromsen och ge mig själv andrum att få utvecklas, få växa. Jag tänkte först skriva att det var en riktig skitmånad, men nu känner jag nog mest tacksamhet. Vilka sjumilakliv jag har tagit på min personliga resa, vissa fortfarande odefinierade medan andra nu ligger så glasklara framför mig. Ovärderliga insikter om hur jag fungerar, vad jag behöver och vad jag vill med mitt liv. Härligt! Och det känns liksom som att jag ”är tillbaka” nu, vilket bland annat gör min röra till proppfyllda receptbok ett spännande moment denna vecka att börja nyssta upp och förbereda som inlägg. Och inte bara recept utan en mängd idéer på hälsoämnen som jag vill beröra, skriva av mig om och dela med mig av.

En annan rätt aktuell info är att jag har avbrutit min paleoutmaning på 8 veckor. Av den enkla anledningen att jag insåg att det just nu inte känns rätt att sätta för strikta riktlinjer i min kost, och att jag är noga med att lyssna in min kropp. Min nyfikenhet på vad som sker i kroppen av enbart 100% strikt paleoitisk mat är fortfarande stor, men får vänta en stund till. Jag äter fortfarande en stor andel paleo men även baljväxter och spannmål i form av durra, teff och havre. Samt frukt och ibland mejerier!

Klockan är nu strax nio och jag ska krypa ner efter en skön söndag. Jag for iväg på söndagsloppis (äntligen är säsongen igång) tidigt imorse och kom hem med nya props till köket, att jobba som matbloggare gör att man lätt snöar in sig på hur man presenterar maten på bild och därmed vad man har som rekvisita. Jag loppar alltid mina tallrikar, skålar och fat och brukar ge en femma eller tia styck. Sedan fyndade jag några nya klädesplagg (fyra plagg för sammanlagt 65 kronor) och kanske bäst av allt nya termobyxor och minimalt använda skogskängor för sammanlagt 90 kronor. Jag riktigt längtar efter våriga dagar i skogen!

Hoppas ni får en fantastisk vecka! ♥


Related Posts

HALVVÄGS I GRAVIDITETEN

… Och så har vi nått vecka 21 och därmed är 50% bakom oss och 50% framför oss! Wow! Det känns häftigt och ärligt talat rätt overkligt då min hjärna inte har hunnit greppa att vi är så långt in i graviditeten. Jag har ju […]

…. PJUH!

Alltså denna vecka. Pjuh! Influensan intog min kropp rejält. Nästan som en slags tidig och djupgående vårstädning värmde febern upp varje liten del av mig som för att bränna bort gammalt känslomässigt skräp, lät hostan vrida om mig inifrån och ut, och sist men inte […]1 thought on “HEJ MARS!”

  • Hej! Din blogg är fantastisk, kul, verklig och inspirerande. Man kan nästa bli ”sur” ? när det inte kommer upp nya inlägg på ett tag men det är väldigt bra att du lyssnar på din kropp o ditt sinne!
    Ett önskemål, jag har själv problem med sköldkörteln, äter levaxin. Har laborerat ett kort tag med AIP men blev sedan gravid och övergav det. Har en 3 åring, jobbar kväll, har byggt hus, tränar och vi får förhoppningsvis en 4:e familjemedlem i slutet på maj. Hur balanserar man livet? Skulle ju gärna vilja slippa levaxin men har du några erfarenheter/tips?!
    Återigen, tack för alla recept, fina bilder och pepp, du är grym!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *