NYTTIGA HALLONGROTTOR (VEGANSK, PALEO + LCHF)

Idag bjuder jag på den klassiska kakan Hallongrotta eller även kallas Syltkaka, fast i nyttig tappning! Den är vegansk, PALEOitisk och LCHFvänlig – utan gluten, vitt socker, mjölk eller ägg. Hoppas den ska smaka!

NYTTIGA HALLONGROTTOR
10-12 stycken

75 gram smält smör*/kokosolja
ev. 1 msk potatismjöl (skippa för strikt LCHF)
2,5 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 msk honung*/agave/lönnsirap (eller mer för ökad sötma)
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, tillsätt det smälta smöret/kokosoljan och blanda om ordentligt till en deg. Låt stå i 10 minuter och gör under tiden hallonsylten. Klä en plåt med bakpapper, forma degen till små platta bollar, tryck i ett finger som “hål” och häll i ordentligt med hallonsylt. Baka dem i ca 15 minuter (hål utkik så att inte botten bränns), ta ut och låt svalna innan du sätter tänderna i dem och njuter!

HALLONSYLT
1 dl färska/upptinade hallon
1 msk chiafrön
ev. 1 tsk honung*/agave/lönnsirap
*ej veganskMixa hallon, sötning och chiafrön, låt sedan stå och svälla i 15 minuter.


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]3 thoughts on “NYTTIGA HALLONGROTTOR (VEGANSK, PALEO + LCHF)”

    • Hej Emma! Jag har inte testat att göra det, då det av någon anledning aldrig blir några över här hemma…;-) Men jag kan absolut tänka mig att det ska gå fint! 🙂 Ha en fantastisk dag! Kram, Louise

    • Hej Emma! Jag har tyvärr inte själv hunnit prova, men jag tror inte det ska vara några problem. 🙂 Speciellt inte kladdkakemuffinsen. Ha en fantastisk helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *