PIZZA PÅ DURRA & TEFF – (OM DACARLA: EN NY GLUTENFRI PÄRLA PÅ HÄLSOHIMLEN + RABATTKOD PÅ HELA MÄRKET)

Inlägget innehåller annonslänkar via Bodystore.se

Att börja äta glutenfritt är ett val som blir allt mer populärt, vilket inte är konstigt med tanke på alla de hälsofördelar som kommer på köpet.  Ofta är dock bristen på kunskap och inspiration på vad man ska ersätta vanligt vetemjöl med rätt stor och många faller i fällan att köpa näringstomma substitut på glutenfria hyllan. Den sortens glutenfri kost till vardags är inte vad jag förespråkar som hälsosamm, då tillsatserna är många och näringsinnehållet väldigt lågt.

Som tur är finns det idag fantastiska alternativ som är både ekologiska, naturligt glutenfria och härligt näringsrika. Mitt nya favoritmärke sedan ett år tillbaka är svenska märket DaCarla och idag är jag så otroligt glad över att få tipsa er om deras härliga sortiment. De har en uppsjö av naturligt glutenfria mjöler, gryner och korn men också en herrans massa andra spännande hälsoprodukter. Ni hittar ett fantastiskt stort sortiment av DaCarlas produkter HÄR och fram t.o.m söndag har ni -20% på alla deras produkter, lyxigt va?! Jag passar på att bunkra upp med durramjöl, teffmjöl både ljust och mörkt, amaranthmjöl och pasta (min son älskar deras pasta). Och såklart bjuder jag på ett riktigt gott pizzarecept fredagen till ära – gjort på DaCarlas durramjöl och teffmjöl.

Är du ny med durra och teff? Båda två är naturligt glutenfria sädesslag och fantastiska mjöler med afrikanskt ursprung. Jag använder dem istället för vetemjöl i det mesta, speciellt pizza, pajer och bröd. Och då de har högt näringsinnehåll av mineraler gör det dem extra älskvärda!

Bildresultat för da carla logga

PIZZABOTTEN PÅ TEFF & DURRA
1 stor pizza

3 dl veg. mjölk ( ex havremjölk/mandelmjölk – köp mandelmjölk här)
1 msk olivolja (köp här)
1 msk fiberhusk (köp här)
1,5 dl durramjöl + extra till utbaket (köp här)
1,75 dl teffmjöl (ljust eller mörkt spelar ingen roll – köp här)
1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt – min favorit är detta)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop durramjöl, teffmjöl och salt. Häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 12 minuter. Ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



4 thoughts on “PIZZA PÅ DURRA & TEFF – (OM DACARLA: EN NY GLUTENFRI PÄRLA PÅ HÄLSOHIMLEN + RABATTKOD PÅ HELA MÄRKET)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *