FREDAGSLISTAN

VECKANS BÄSTA: Vi har bokat flygbiljetter hem till Florida då min fina vän gifter sig i april. Aaaaaah! Och inte nog med det, vi lyckades styra till det så att jag även hinner hem till min andra underbara väns bröllop i Skåne helgen efter. Lyx!

VECKANS INSIKT: Jag har förstått hur mycket gammal stress jag bär på och hur viktigt det är att jag nu aktivt skapar en vardag där jag ger mig själv utrymme att varva ner. Dags att släppa mina omedvetna “Alfons”-fasoner och “ska bara”…

VECKANS NYHET: Jag har bytt ut min iPhone till Samsung, trodde jag aldrig.. Men är helnöjd!

VECKANS FOKUS: Lägga mig tidigare och få in mer sömn. Är inne i en rejäl period av inre utveckling, och att få in bättre sovvanor är så viktigt just nu!

VECKANS FILMTIPS: Captain Fantastic. Åh, som jag gillar denna film. Kort sammanfattat så tar (snygg-Aragon) Viggo Mortensen med oss in i handlingen där han som pappa har byggt upp ett paradis för sin familj inne i den djupaste skogen. Där lägger han sin själ i att uppfostra sina sex barn till att bli starka, bildade och självständiga individer utan samhällets påträngande ideal och prägling. Men när hans fru och barnens mamma dör tvingas de lämna sin trygghet och möta resten av världen. Så bra!

JUST NU: Nyss inkomna från en eftermiddag ute i skogen. Jag och Jonathan bakade pizza och packade ner i ryggsäcken, la Vivianna i vagnen och trotsade snön som föll för en picknick i skogen. Vi promenerade in en bit till en gammal koja, satte oss i den och mumsade pizza och med russin som efterrätt. Efter en stund blev vi överraskade av Simon som slutat tidigt och följt våra spår i snön. Vi tog en tur till närliggande pulkabacke med snowracern och gick hem för att dricka varm choklad (recept här). Så skön start på helgen!

HELGEN: Jag ska söka lugnet, vila, närheten hos Simon, barnen och naturen. Har som mål att även denna helg stänga av sociala medier. Hoppas ni får en underbar helg! ♥


Pizzapickning i skogen, med vegopizza och pesto. Mums!


Related Posts

FREDAGSLISTAN

Veckans bästa: Vi har semester!!! Och alla mysfrukostar ute på altanen ihop. Veckans sämsta: Sömnen har blivit lidande rejält denna vecka, med anledning av just semesterns rutinuppehåll och lite senare kvällar… Som jag sagt förut så är det ett så oerhört känsligt område och jag […]

FREDAGSLISTAN

VECKANS BÄSTA: Jonathan trivs på förskolan! Den lättnaden. Och så känner jag mig megaupprymd av kärlek, glädje och lugn överlag. Jag älskar att få jobba med detta: hälsorelaterade pusselbitar, skapa recept som förenklar och banar väg för ett enklare hälsotänk, fördjupa mig i ämnen av […]4 thoughts on “FREDAGSLISTAN”

 • Hur ska man tänka kring arsenik i ris tänker du? Ett tag bannlyste jag riskakor och annat i hemmet när all info kom om det. Men nu är det då mkt Rismjöl osv i mycket bakning pga glutenfritt. Äter även en del ris för lagar mkt efter ayurveda. Men man tönker ju om man gör bort sig?

  Sen har jag en kontroversiell fråga, vaccinerar ni? Det gör inte vi. Vore kul om ngn influenser kunde vågade skriva om det.
  Fast förstår om man väljer att inte göra det!!!

  TAcksam för svar på arseniken iaf 🙂

  • Hej Lotta! Till risfrågan så har jag gjort liknande resa som du -vi bannlös riset till att successivt börja använda det igen. Min filosofi är att inte byta ut allt för mycket till rismjöl för att slippa gluten, men att ibland ha det som substitut och då inte oroa sig så mycket, då jag tror att oro inte heller är bra. Hänger du med i mitt resonemang? Mao att de gånger man väljer att äta inte lägga mental kraft på att det är något negativt. Vi (eller vissa av familjemedlemmarna andra äter blomkålsris) äter ris en gång i veckan men då väljer vi alltid ris från Italien av märket Saltå Kvarn då halten arsenik är betydligt mindre i den jorden.
   Till vaccinationsfrågan så är just det valet personligt och min uppmuntran till alla är att inte bara göra saker för att det sker på rutin utan att faktiskt göra ett aktivt val. Att aktivt sätta sig in i för OCH nackdelar och sedan låta det landa i sig själv vad som känns rätt för just sin familj. Oavsett om det blir ja eller nej. ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *